Investitori străini pregătesc al doilea cel mai mare parc eolian din România

Investitori străini pregătesc al doilea cel mai mare parc eolian din România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 mai 2024

Un vehicul juridic local controlat de dezvoltatorul ceh de proiecte de producție de energie regenerabilă Rezolv Energy, din grupul Actis, și de asset-managerul britanic de active energetice ″verzi″ Low Carbon Investment Management pregătește demararea lucrărilor de construire a unui parc eolian în județul Buzău, care va fi una dintre cele mai mari unități de producție de electricitate pe bază de vânt din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania este pe cale să obțină ultimele avize legale necesare în acest scop, pentru prima etapă a proiectului, relevă date analizate de Profit.ro.

Care este salariul președintelui Emmanuel Macron. \ CITEȘTE ȘI Care este salariul președintelui Emmanuel Macron. "Fluturașul" de leafă, publicat în premieră în Franța

Parcul eolian va fi amplasat în județul Buzău și este gândit să aibă o putere instalată totală de 450 MW.

Amplasamentul se află pe teritoriile localităților buzoiene Țințești, Costești, Gherăseni, Smeeni, Pogoanele și Luciu.

Regii romilor din Sibiu, verificați de Garda de Mediu pentru că topeau plumb în curte. „Ce să facem, ne supunem țării în care trăim, nu?” CITEȘTE ȘI Regii romilor din Sibiu, verificați de Garda de Mediu pentru că topeau plumb în curte. „Ce să facem, ne supunem țării în care trăim, nu?”

Proiectul datează din urmă cu 2 ani, când investitorii anunțau că parcul va fi al doilea cel mai mare de profil din România, după Fântânele-Cogealac al cehilor de la CEZ, preluat între timp de australienii de la Macquarie, dar și una dintre cele mai mari centrale eoliene onshore din Europa.

După cum a relatat Profit.ro, Low Carbon a achiziționat în 2020 subsidiarele românești ale companiei NERO Renewables, înregistrată în Olanda, care anunța încă din 2017 că vrea să construiască cu subvenții ale Guvernului de la Haga trei mari parcuri eoliene în România, din care unul în județul Buzău, cu putere instalată cumulată de circa 1 GW, a căror producție să fie calculată, printr-un mecanism european, la ținta de pondere a energiei regenerabile în consum a Olandei, nu a României.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc eolian buzău
investiții energie regenerabilă
proiect parc eolian