Lukoil România, într-un dosar DIICOT privind constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală

Lukoil România, într-un dosar DIICOT privind constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală
scris 15 sep 2017

Lukoil România este implicată într-un dosar al DIICOT privind constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, cu un prejudiciu la bugetului statului calculat la 9,1 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) anunță că a dispus reținerea pentru 24 de ore a mai multor persoane suspecte că, în perioada 2009-2010, ar fi constituit în  patru grupuri infracționale organizate în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier cu proveniență de la firmele Vaya și  Lukoil Neftochim Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăți comerciale care s-au sustras  în această modalitate de la plata TVA-ului aferent și a impozitului pe profit.

EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante

Membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către Lukoil România, printr-un reprezentant legal, în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăți comerciale din Marea Britanie, arată DIICOT.

Instituția precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții beneficiază de prezumția de nevinovăție.

În România, grupul rus Lukoil controlează Petrotel prin intermediul companiei Lukoil Europe Holdings, înregistrată în Olanda, care deține peste 99% din acțiunile rafinăriei din Ploiești. Restul capitalului se află în posesia fondului de investiții Broadhurst Investments. Judecătorii de la Tribunalul Ploiești au de circa 2 ani un proces în care rafinăria Petrotel Ploiești, compania-mamă Lukoil și mai multe persoane din conducerea Petrotel sunt judecate pentru infracțiuni economice.

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
energie
evaziune