Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 3%, după discuții în G7 privind plafonarea prețului petrolului rusesc și creșterea stocurilor de benzină din SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 3%, după discuții în G7 privind plafonarea prețului petrolului rusesc și creșterea stocurilor de benzină din SUA
scris 24 nov 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de 3%, continuând o serie de tranzacții volatile, deoarece țările din Grupul celor Șapte (G7) au discutat despre un plafon al prețului petrolului rusesc peste nivelul actual al pieței, în timp ce stocurile de benzină din Statele Unite au crescut peste așteptările analiștilor.

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrarea în ianuarie au scăzut cu 2,95 dolari, sau cu 3,3%, până la 85,41 dolari pe baril, scrie News.ro.

Tranzacție: Canadienii de la Jade Power și-au cedat operațiunile din România către Enery, după ce au renunțat brusc la proiectul hidroelectric din Brașov CITEȘTE ȘI Tranzacție: Canadienii de la Jade Power și-au cedat operațiunile din România către Enery, după ce au renunțat brusc la proiectul hidroelectric din Brașov

Prețul petrolului US WTI a scăzut cu 3,01 dolari, sau cu 3,7%, la 77,94 dolari pe baril.

La începutul tranzacțiilor, ambele contracte au crescut cu peste 1 dolar pe baril.

Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 3,1 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration, depășind cu mult acumularea de 383.000 de barili pe care o prognozaseră analiștii.

”Acumularea de benzină este un fel de șoc. Creșterea ofertei de benzină sugerează că poate vedem o slăbire a cererii sau că benzina va intra pe raft înainte de sărbători”, a spus Phil Flynn, analist la grupul Price Futures.

Datele EIA au arătat, de asemenea, o scădere de 3,7 milioane de barili a stocurilor de țiței, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o scădere de 1,1 milioane de barili.

Prețurile au fost afectate și mai mult de rapoartele conform cărora plafonul de preț al petrolului rusesc al G7 ar putea fi peste nivelul la care este tranzacționat.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret