Transelectrica, amendată pentru 7 contravenții

Transelectrica, amendată pentru 7 contravenții
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunțat miercuri că a fost amendată de către Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu 2,4 milioane lei, pentru un număr de șapte contravenții, și acum ia în calcul să conteste în instanță sancțiunea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează publicul investitor asupra faptului că în data de 27 august 2019 ANRE a emis procesul verbal de constatare și sancționare nr. 74109 prin care a stabilit sancționarea companiei, în conformitate cuart. 93 alin. (2) pct. 2 lit. c) din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, pentru nerespectarea de către operatorul de transport și de sistem a obligațiilor prevăzute la art.15 din Regulamentul (CE) nr. 714/2009, pentru un număr de șapte contravenții cu amendă în cuantum total de 2.400.000 lei, compania având posibilitatea să achite în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării procesului verbal, jumătate din minimul amenzii totale prevăzute de actul normativ, în cuantum de 70.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 94 din Legea Energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 28 alin. (1) din Ordonanța de Guvern nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat tranmis miercuri Bursei de Valori București (BVB).

Grupul britanic BP își vinde proprietățile din Alaska pentru 5,6 miliarde de dolari, retrăgându-se din regiune după 60 de ani de activitate CITEȘTE ȘI Grupul britanic BP își vinde proprietățile din Alaska pentru 5,6 miliarde de dolari, retrăgându-se din regiune după 60 de ani de activitate

Compania precizează că va analiza motivația prezentată în cadrul respectivului proces-verbal "în vederea exercitării dreptului de a contesta în instanță eventualele neregularități existente în cadrul acestuia", scrie News.ro.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% față de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei.

Veniturile operaționale realizate în semestrul I 2019 au înregistrat o scădere de 4% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,184 miliarde lei în semestrul 1 din 2019 față de 1,233 miliarde lei în primele șase luni din 2018), determinată în principal de veniturile operaționale aferente activității zero profit (servicii tehnologice și piața de echilibrare).

FOTO Gică Popescu anunță că doar două stadioane vor fi gata înaintea CE, din cele patru care ar fi trebuit reconstruite. România - \ CITEȘTE ȘI FOTO Gică Popescu anunță că doar două stadioane vor fi gata înaintea CE, din cele patru care ar fi trebuit reconstruite. România - "aproape sigură" că a respectat ce și-a asumat

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA și 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
anre