Tranzacție: ″Compania-mamă″ a asigurătorului falimentar City Insurance s-a asociat la un business solar cu fiul fostului primar ″Pinalti″

Tranzacție: ″Compania-mamă″ a asigurătorului falimentar City Insurance s-a asociat la un business solar cu fiul fostului primar ″Pinalti″
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 sep 2023

Compania înregistrată în Elveția care în urmă cu 2 ani a preluat societatea Vivendi International, acționarul majoritar al asigurătorului român City Insurance, fost lider al pieței locale intrat în faliment primăvara trecută, s-a asociat acum la un business solar cu fiul fostului primar de Piatra Neamț, Gheorge Ștefan ″Pinalti″.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În iunie 2021, cum a anunțat atunci Profit.ro, cu puțin timp înainte ca City Insurance să-și piardă autorizația de funcționare din cauza problemelor cu capitalul, Solexim SARL din Geneva a cumpărat integral Vivendi International de la fostul asociat unic Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase. Vivendi International deține și în prezent, ca și atunci, 85,5% din acțiunile City Insurance.

GRAFIC Cemacon, deținută de fondatorii Dedeman, raportează scădere drastică a afacerilor și profitului. Datoriile urcă puternic. Directorul reclamă prăbușirea pieței în contextul creșterii dobânzilor CITEȘTE ȘI GRAFIC Cemacon, deținută de fondatorii Dedeman, raportează scădere drastică a afacerilor și profitului. Datoriile urcă puternic. Directorul reclamă prăbușirea pieței în contextul creșterii dobânzilor

Acum, Solexim SARL a preluat 20% din părțile sociale ale producătorului și furnizorului de energie electrică Stock Energy SRL, de la Gabriel Ștefan, fiul lui Gheorghe Ștefan, potrivit unui document oficial analizat de Profit.ro.

În urma cesiunii, Gabriel Ștefan a rămas cu 60% din capitalul Stock Energy. Partenerul său Ciprian Ciobotaru și-a păstrat deținerea de 20%.

DOCUMENT Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment - prelungite CITEȘTE ȘI DOCUMENT Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment - prelungite

Stock Energy deține licențe de producător și furnizor de energie electrică. Compania operează un parc fotovoltaic cu putere instalată de 4,2 MW în localitatea Cetate din județul Dolj, pus în funcțiune în 2014 și acreditat pentru a primi subvenții pe bază de certificate verzi.

Pentru anul trecut, Stock Energy a raportat la Ministerul Finanțelor Publice un profit net de 2,88 milioane lei, la venituri totale de 11,6 milioane lei.

Trotinetele electrice de închiriat dispar de vineri din Paris. Măsura a fost luată în urma unui referendum local CITEȘTE ȘI Trotinetele electrice de închiriat dispar de vineri din Paris. Măsura a fost luată în urma unui referendum local

Administrator și reprezentant legal al Solexim SARL, noul asociat al Stock Energy, este un român, Florin Dima. Acesta a fost și acționar (o vreme chiar majoritar), precum și administrator, la Vivendi International care controlează City Insurance, în perioada 2012 – 2015, conform datelor termene.ro.

De asemenea, până în 2012, Solexim SARL a fost asociat minoritar (cu 42,8% din capital) al traderului și distribuitorului român de produse petrochimice Solexim Polymers SRL, controlat în prezent de Florin Sandu Andrei, deținătorul grupului omonim.

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance faliment
solexim sarl
vivendi international
gheorghe stefan pinalti primar piatra neamt
productie energie regenerabila
parc fotovoltaic