Acțiunile europene au închis ședința în declin abrupt, influențate și de incertitudinile politice din SUA

Acțiunile europene au închis ședința în declin abrupt, influențate și de incertitudinile politice din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2017

Acțiunile europene au închis ședința de astăzi cu un declin abrupt, în contextul în care investitorii la nivel global au tot mai puțină încredere în implementarea politicilor promise de președintele american Donald Trump, care să susțină revenire economică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a încheiat ședința cu un declin de 1,2%.

“Discuțiile legate de FBI și Rusia limitează apetitul pentru risc al investitorilor, iar agenda politică a SUA a rămas pe planul al doilea”, spune Ipek Ozkardeskaya, analist senior la London Capital Group, citat de MarketWatch.

Potrivit unor oficiali guvernamentali citați de Washington Post, Trump a dezvăluit, săptămâna trecută, informații clasificate legate de gruparea teroristă Stat Islamic la o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ambasadorul rus Serghei Kisliak, oferind detalii care ar putea să expună sursa informațiilor. Întâlnirea a fost la o zi după ce președintele SUA l-a demis pe directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey. Democrații au acuzat că eliminarea lui Comey are legătură cu investigația FBI cu privire la legăturile dintre campania lui Trump și Rusia.

Mai mult, marți noaptea, New York Times a publicat informații potrivit cărora directorul demis al FBI a scris un raport, după o întâlnire din 14 februarie cu Trump, în care a menționat că acesta l-a rugat să renunțe la anchetarea lui Michael Flynn ca parte a investigației cu privire la implicarea agenților ruși în alegerile prezidențiale din SUA.

Șeful Trezoreriei SUA: Trump nu încearcă să deprecieze dolarul CITEȘTE ȘI Șeful Trezoreriei SUA: Trump nu încearcă să deprecieze dolarul



În ceea ce privește companiile, acțiunile Fiat Chrysler au scăzut astăzi cu aproape 5% pe bursa de la Milano după ce, potrivit Reuters, Uniunea Europeană a lansat prima etapă a unei proceduri de infringement împotriva Italiei, pentru că nu a verificat acuzațiile că grupul auto a trișat la testele de poluare. 

Acțiunile Ubisoft au pierdut și ele aproape 4% pe bursa de la Paris după ce producătorul francez de jocuri video a redus previziunile privind vânzările în anul fiscal următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bursa
stoxx europe 600
trump
fiat
ubisoft