Acțiunile europene cresc joi după trei ședințe consecutive de scăderi

Acțiunile europene cresc joi după trei ședințe consecutive de scăderi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iul 2016

Acțiunile europene cresc joi după trei ședințe consecutive de scăderi, susținute de creșterea cotațiilor petrolului și o corecție a titlurilor din sectorul bancar după declinul puternic de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:30, indicele pan-european Stoxx Europe 600 era în creștere cu aproape 1,6% după ce  miercuri a închis în scădere cu 1,7%.

Stoxx Europe 600 Banks, care reflectă evoluția sectorului bancar european, consemna o creștere de 1,9%. Acțiunile bancare europene s-au depreciat puternic miercuri, iar Deutsche Bank, Credit Suisse, Commerzbank și Banco Popolare au închis la minime record, pe fondul temerilor referitoare la efectele dobânzilor ultra-scăzute pe termen lung și la evoluția economiei în contextul ieșirii Marii Britanii din UE.

Stoxx Europe 600 Oil & Gas avansa cu 1,95%, în condițiile unei evoluții pozitive a cotațiilor petrolului.

Prețul referinței globale Brent (cu livrare în septembrie) era în creștere cu 1,13%, la 49,36 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (cu livrare în august), de referință pe piața americană, consemna un avans de 1,16%, la 48,01 dolari/baril.

Creșterea prețului petrolului este susținută de datele publicate miercuri seara de Institulul American al Petrolului, care arată o scădere a stocurilor din SUA cu 6,7 milioane de barili săptămâna trecută, al șaptelea decline săptămânal consecutiv. Estimările Institulul American al Petrolului au făcut ca prețul petrolului să încheie ședința de tranzacționare de miercuri în creștere, în pofida scăderilor din prima parte a zilei. Datele oficiale vor fi publicate astăzi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Acțiunile companiei de managementul activelor Henderson Group erau în creștere cu 5,6% pe bursa londoneză. Miercuri, Henderson Group a anunțat că suspendă activitatea fondului său de investiții în proprietăți comerciale din Marea Britanie, decizie similară cu cea a altor fonduri de investiții imbobiliare. Potrivit Bloomberg, fonduri imobiliare britanice cu active de circa 18 miliarde de lire sterline au blocat retragerile, din cauza panicii provocate de votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acțiunile Danone erau în creștere cu 4,3% pe bursa de la Paris în urma anunțului privind preluarea producătorului american de alimente organice WhiteWave Foods, pentru circa 10 miliarde de dolari. Tranzacția este cea mai mare efectuată de Danone în ultimii 10 ani și va extinde gama grupului cu mărci precum laptele Horizon Organic și Silk. Imediat după anunțarea prelurii, acțiunile Danone au urcat cu peste 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
bursa
banci
petrol
brent
wti
danone
brexit
fond imobiliar