Acțiunile europene revin pe creștere, după două sesiuni de corecții

Acțiunile europene revin pe creștere, după două sesiuni de corecții
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 sep 2020

Acțiunile europene au început săptămâna în urcare, recuperând o parte din declinul consemnat la finele săptămânii trecute. Producătorii auto și companiile farmaceutice conduc topul aprecierilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pancontinental Stoxx Europe 600 avansa cu 1,01% în jurul orei 13:00 (ora României), cu creșteri pe toate marile burse: +1,28% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +1,19% pentru indicele DAX de la Frankfurt și +1,11% pentru referința CAC 40 de la Paris.

Stoxx 600 s-a depreciat cu 2,5% joi și vineri, în contextul unui val de vânzări susținute pe acțiunile companiilor americane din sectorul tehnologic, care s-a extins pe piețele globale.

Autoritatea de supraveghere a burselor europene: Performanțele piețelor de acțiuni, decuplate de la realitatea economică CITEȘTE ȘI Autoritatea de supraveghere a burselor europene: Performanțele piețelor de acțiuni, decuplate de la realitatea economică

La București, indicele reprezentativ BET se aprecia cu 0,57% la ora menționată astăzi.

Atenția investitorilor este îndreptată spre știrile din domeniul medical legate de potențiale vaccinuri împotriva Covid-19, precum și asupra datelor pozitive venite din China, unde exporturile au crescut pentru a treia lună consecutiv, depășind estimările analiștilor.

Acțiunile AstraZeneca s-au apreciat cu 2,7%, după ce grupul britanic a anunțat semnarea unui acord de producție cu compania australiană CSL pentru vaccinul său potențial. Pe bursa Euronext de la Paris, titlurile Sanofi consemnau un avans de 1,33%, apropiat de câștigul de 1,4% de la nivelul indicelui sectorial Stoxx Europe 600 Health Care.

Indicele sectorului auto era în urcare cu 2,2%, în contextul în care analiștii JPMorgan se așteaptă la creșterea producției europene de mașini, potrivit unei note a băncii americane, citate de Reuters.

Titlurile Volkswagen se apreciau cu 3,51%, iar acțiunile Porsche și Daimler avansau cu 3,3% și, respectiv 3,1%.

Acțiunile Renault erau în urcare cu 2,9%, extinzând la 11% câștigul din ultimele trei sesiuni de tranzacționare, alimentat de anunțul de joi privind reorganizarea companiei în jurul mărcilor.

Luni, proprietarul Dacia a prezentat primele imagini cu noile generații Logan, Sandero și Sandero Stepway, înainte de lansarea mondială, care va avea loc pe 29 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
burse europene
renault
dacia
astrazeneca
sanofi