Contractele futures pe indicii americani scad pe fondul escaladării tensiunilor Rusia-Ucraina. Wall Street se pregătește de un debut "roșu"

Contractele futures pe indicii americani scad pe fondul escaladării tensiunilor Rusia-Ucraina. Wall Street se pregătește de un debut "roșu"

Foto dreamstime.com

scris 22 feb 2022

Contractele futures pe indicii americani scad considerabil înainte de deschiderea ședinței de tranzacționare, indicând că Wall Street se pregătește de un debut "roșu", în contextul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Contractele futures pe indicele american S&P 500 scad cu circa 2% în jurul prei 8:30, ora României.

Morgan Stanley atrage atenția asupra potențialului de risc al Ethereum CITEȘTE ȘI Morgan Stanley atrage atenția asupra potențialului de risc al Ethereum

Contractele legate de Dow Jones Infdustrial Average scad, la rândul lor, cu peste 1%, în timp ce contractele futures Nasdaq 100 pierd circa 3%,

Luni, bursele americane au fost închise pentru a marca Ziua președinților.

Declinul are loc în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ruse "să mențină pacea" în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina cărora le-a recunoscut independența.

Cele două decrete ale președintelui rus solicită Ministerului Apărării ca "forțele armate din Rusia să îndeplinească funcțiile de menținere a păcii pe teritoriul republicilor populare" Donetsk și Lugansk.

viewscnt
Afla mai multe despre
futures
rusia
ucraina
putin
wall street
s&p 500
dow
nasdaq
indici sua
indici americani
bursa americana
burse sua
actiuni