Depozitele clienților trebuie protejate în eventualitatea unui Brexit fără acord

Depozitele clienților trebuie protejate în eventualitatea unui Brexit fără acord
scris 2 mar 2019

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a cerut statelor membre să protejeze depozitele clienților de la subsidiarele băncilor britanice din UE în cazul unui Brexit fără acord, transmite Reuters.

Depozitele bancare de până la 100.000 euro sunt garantate în UE, dar aceste reglementări nu sunt extinse la subsidiarele băncilor din afara blocului comunitar, scrie Agerpres.

DOCUMENT După protestele taximetriștilor împotriva Uber, Guvernul avansează un proiect: Serviciile de transport în regim de taxi, numai cu autorizare în noile condiții! CITEȘTE ȘI DOCUMENT După protestele taximetriștilor împotriva Uber, Guvernul avansează un proiect: Serviciile de transport în regim de taxi, numai cu autorizare în noile condiții!

Statele membre ale UE trebuie să se asigure că depozitele de la subsidiarele băncilor britanice din blocul comunitar sunt protejate în mod adecvat în cazul în care până în 29 martie nu se ajunge la un acord privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Instituția atrage atenția că în octombrie Banca Angliei (BoE) a propus ca subsidiarele băncilor britanice din UE să nu mai fie protejate de schema de garantare a depozitelor din Regatul Unit. Reprezentanții BoE nu au comentat informațiile EBA.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea bancară europeană
brexit
depozite