Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 1,59%, potrivit datelor publicate de BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Vineri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 1,59%

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 1,68%.

Belarus interzice Skoda și Nivea CITEȘTE ȘI Belarus interzice Skoda și Nivea

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis, în ședința de luni, 15 martie 2021, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

BNR a mai decis menținerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. De asemenea, Consiliul de administrație al BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC, aferentă perioadei aprilie-iunie  2021, este de 1,67%, în declin față de nivelul de 1,88% aferent primului trimestru.

IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr