Acțiunile AB InBev au scăzut cu peste 4% după informații privind vânzarea de către Altria a unei părți din participația deținută la grup

Acțiunile AB InBev au scăzut cu peste 4% după informații privind vânzarea de către Altria a unei părți din participația deținută la grup
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Acțiunile AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, au scăzut joi cu peste 4%, pe măsură ce tranzacțiile au fost reluate în urma unei scurte suspendări, pe fondul detaliilor apărute cu privire la reducerea participației deținute la grup de gigantul american Altria, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tranzacțiile au fost suspendate joi dimineață, la cererea Autorității pentru Servicii și Piețe din Belgia, după ce gigantul american Altria a anunțat miercuri că își va reduce participația de aproximativ 10% la producătorul de bere belgian, scrie News.ro.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Sever Mureșan a dat în judecată First Bank România și cere să devină acționar majoritar al băncii tocmai cumpărate de Intesa. BNR a fost anunțată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Sever Mureșan a dat în judecată First Bank România și cere să devină acționar majoritar al băncii tocmai cumpărate de Intesa. BNR a fost anunțată

Altria a declarat că plănuiește să vândă 35 de milioane din cele 197 de milioane de acțiuni ale AB InBev, reprezentând aproximativ o cincime din deținerea sa totală.

Tranzacțiile cu acțiuni AB InBev au fost reluate la ora 14:00 ora locală, după ce au fost publicate detalii privind prețul de vânzare a acțiunilor.

Producătorul de bere a spus într-un comunicat că subscriitorii Altria vor plăti 54,7 euro, sau 60 de dolari pe acțiune, ceea ce este cu aproximativ 6,5% mai puțin decât prețul de închidere de miercuri, de 58,82 euro pe acțiune.

AB InBev a declarat că intenționează să răscumpere acțiuni în valoare de 200 de milioane de dolari.

Acțiunile au scăzut cu 4,4% la scurt timp după reluarea tranzacțiilor.

Vânzarea va reduce participația Altria în companie la aproximativ 8%. Altria a spus că plănuiește să folosească încasările din vânzarea de acțiuni AB InBev pentru a finanța răscumpărări suplimentare  ale propriilor acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
altria
bere