Bursa de pe Wall Street a închis în scădere, în urma declarațiilor șefului Rezervei Federale privind o înăsprire a politicii monetare

Bursa de pe Wall Street a închis în scădere, în urma declarațiilor șefului Rezervei Federale privind o înăsprire a politicii monetare
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

Bursa de pe Wall Street a închis în scădere, iar acțiunile și-au accentuat scăderile după ce președintele Rezervei Federale (Fed) americane, Jerome Powell, a sugerat o înăsprire mai agresivă a politicii monetare decât se anticipa anterior, amplificînd incertitudinile deja existente privind invazia rusă a Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți cei trei indici bursieri majori din SUA. au întrerupt seriea de câștiguri din ultimele patru sesiuni, în timoul căreia au consemnat cele mai mari câștiguri procentuale săptămânale de la începutul lunii noiembrie 2020, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Powell a declarat la conferința Asociației Naționale pentru Economie de Afaceri că banca centrală trebuie să acționeze ”rapid” pentru a combate inflația, el adăugând că, dacă va fi necesar, ar putea fi aplicate creșteri mai mari decât de obicei ratei principale a dobânzii.

Contractele futures ale fondurilor Fed implică acum o probabilitate de 60,7% de majorare cu 0,50 de puncte procentuale a dobânzii cheie la următoarea întâlnire a Fed din luna mai, față de 52% înainte de publicarea textului discursului lui Powell.

Indicele S&P 500 0,04%, Nasdaq Composite 0,38%, iar Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,58%.

Acțiunile Boeing au scăzut după ce una dintre aeronavele sale 737-800 operate de China Eastern Airlines s-a prăbușit în sudul Chinei, fără să existe supraviețuitori.

În ciuda scăderii titlurilor Boeing, indicele S&P 500 Aerospace and Defense a crescut, acțiunile Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman  și General Dynamics înregistrând creșteri solide.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni