Prețul bitcoin a scăzut vineri, după ce China a făcut apel pentru combaterea minării și a tranzacțiilor cu criptomoneda

Prețul bitcoin a scăzut vineri, după ce China a făcut apel pentru combaterea minării și a tranzacțiilor cu criptomoneda
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2021

Prețul bitcoin a scăzut vineri, în urma intensificării apelurilor autorităților din China pentru combaterea minării și a tranzacțiilor cu criptomoneda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepremierul chinez Liu He și Consiliul de Stat au afirmat într-un comunicat că este necesară o reglementare mai strictă pentru a proteja sistemul financiar, potrivit News.ro.

Bursa reia atacul pentru noi maxime având ca motoare acțiunile bancare. Revenire a volumelor CITEȘTE ȘI Bursa reia atacul pentru noi maxime având ca motoare acțiunile bancare. Revenire a volumelor

Comunicatul, publicată vineri seara târziu, afirmă că este necesară ”combaterea minării și tranzacționării bitcoin și prevenirea cu hotărâre a transmiterii riscurilor individuale la nivel social”.

Prețul Bitcoin pe platforma Coin Metrics a scăzut cu mai mult de 8%, pe măsura propagării informației, parte a unui declin mai larg, în care criptomoneda s-a depreciat cu peste 40% de la un maxim record.

Prețul bitcoin a scăzut vineri, după ce China a făcut apel pentru combaterea minării și a tranzacțiilor cu criptomoneda

Anunțul autorităților chineze a venit la doar o zi după ce oficialii americani s-au angajat să înăsprească reglementările față de utilizarea criptomonedelor pentru ”activități ilegale în general, inclusiv pentru evaziune fiscală”.

UBS, UniCredit și Nomura, amendate cu 371 milioane euro pentru formarea unui cartel pe piața obligațiunilor guvernamentele din UE CITEȘTE ȘI UBS, UniCredit și Nomura, amendate cu 371 milioane euro pentru formarea unui cartel pe piața obligațiunilor guvernamentele din UE

Departamentul Trezoreriei a declarat că va impune raportarea transferurilor de criptomonede de peste 10.000 de dolari, la fel ca în cazul numerarului.

Preocupările din China se concentrează pe o serie de probleme.

”Este necesar să se mențină buna funcționare a piețelor de acțiuni, obligațiuni și valute, să se reprime sever activitățile ilegale cu valori mobiliare și să se pedepsească sever activitățile financiare ilegale”, se menționează în comunicat.

INFOGRAFICE Cerere scăzută pentru obligațiunile de stat. Încă un salt al dobânzilor CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cerere scăzută pentru obligațiunile de stat. Încă un salt al dobânzilor

Banca centrală a Chinei este una dintre primele din lume care și-a dezvoltat propria monedă digitală, bazată pe yuan.

Rezerva Federală din SUA a anunțat joi că va lansa în curând un raport care prezintă propriile sale cercetări în domeniul unei monede digitale a băncii centrale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
china
minare
combatere
criptomoneda