Prețurile activelor riscante, afectate la nivel mondial de îngrijorarea provocată de noul virus respirator din China

Prețurile activelor riscante, afectate la nivel mondial de îngrijorarea provocată de noul virus respirator din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2020

Prețurile activelor riscante au scăzut marți la nivel mondial, iar yenul și titlurile Trezoreriei americane au crescut, piețele financiare reacționând la îngrijorarea provocată de noul virus respirator din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizația Mondială a Sănătății a convocat miercuri o întâlnire pentru a analiza declararea unei urgențe medicale la nivel global, în timp ce autoritățile din China au confirmat că noul coronavirus s-ar putea răspândi de la om la om. Primarul orașului Wuhan, unde a apărut virusul, a confirmat un al șaselea deces provocat de virus, scrie News.ro.

Investitorii sunt îngrijorați de pericolul contagiunii, în condițiile în care sute de milioane de oameni vor călători cu ocazia sărbătorii Anului Nou chinezesc, în această săptămână.

Percepția bucureștenilor: arhitectura, Centrul Vechi și viața de noapte atrag turiști, lipsa infrastructurii, aglomerația și mizeria vin alături CITEȘTE ȘI Percepția bucureștenilor: arhitectura, Centrul Vechi și viața de noapte atrag turiști, lipsa infrastructurii, aglomerația și mizeria vin alături

Traderii și-au reamintit scăderile înregistrate de acțiuni în timpul epidemiei provocate de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) în perioada 2002-2003, care a ucis circa 800 de oameni în întreaga lume, după ce a apărut în China.

Acțiunile de pe piețele emergente au scăzut cu 1,58%. Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a închis în declin cu 1,63%, în timp ce indicele japonez Nikkei a pierdut 0,91%.

La Hong Kong, care a avut de suferit în timpul epidemiei SARS, principalul indice bursier a coborât cu 2,8%.

În Europa, cele mai mari scăderi au fost ale acțiunilor producătorilor de bunuri de lux, care au expuneri mari în China.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 index a scăzut cu 0,16%, iar indicele global MSCI cu 0,29%.

În Statele Unite, indicele acțiunilor companiilor aeriene a coborât cu 2,3%, iar cele ale operatorilor de hoteluri și cazinouri Las Vegas Sands și Wynn Resorts, ambele cu operațiuni importante în China, au scăzut cu peste 4%.

”Apariția virusului pare să fie cel mai important factor negativ”, a declarat Scott Brown, economist șef la Raymond James, în St. Petersburg, Florida.

Indicii bursieri americani Dow Jones Industrial Average, S&P 500 și Nasdaq Composite au înregistrat la rândul lor o ușoară scădere.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a scăzut de la 1,835% la 1,7795%. Indicele dolarului a scăzut cu 0,04%, iar euro cu 0,04%, la 1,109 dolari pe unitate.

Contractele futures pentru aur au scăzut cu 0,22%, la 1.55,4 dolari uncia.

viewscnt
Afla mai multe despre
active riscante
virus china