Proiectul pilot Educație financiară pentru liceeni debutează la Colegiul Național Mihai Viteazul

Proiectul pilot Educație financiară pentru liceeni debutează la Colegiul Național Mihai Viteazul
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2019

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), cu sprijinul Alpha Bank România, Mastercard și PayU România lansează Proiectul pilot și cartea Educație Financiară pentru liceu. Proiectul se va derula până la sfârșitul acestui an școlar în licee din București, Botoșani, Alba Iulia, Craiova și Drobeta Turnu Severin. Elevii din cadrul liceelor înscrise în proiect vor aprofunda cunoștințele de educație financiară cu ajutorul manualului gratuit pus la dispoziție de APPE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Manualul de educație financiară pentru liceu este un instrument util ce dezvăluie tinerilor noțiuni de bază despre Banca Naționala a României, sistemul bancar românesc, economisire, creditare, instrumente de plată, internet banking, carduri, comerț electronic, buget, drepturile consumatorului de produse și servicii financiare.

Veniturile principalelor bănci de investiții din lume au urcat anul trecut cu 45% CITEȘTE ȘI Veniturile principalelor bănci de investiții din lume au urcat anul trecut cu 45%

Proiectul pilot Educatie Financiară pentru liceu reprezintă o nouă etapă a Proiectului de implementare a Educației financiare ca disciplină opțională derulat de APPE, care își propune să implice cadrele didactice, copiii și părinții acestora în activități de educație financiară, să contureze o imagine asupra modului în care banii sunt percepuți, cheltuiți, economisiți, împrumutați, investiți în societatea de azi, concomitent cu dobândirea unor abilități de gestionare a banilor și asigurarea unei stabilități financiare personale. În cei șase ani de derulare, s-au înscris în proiect peste 400.000 de elevi și dascăli din București și din cele 41 de județe ale tarii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
educație financiară pentru liceeni
colegiul național mihai viteazu