UBS a raportat profit în scădere în trimestrul al treilea, unul dintre motive fiind reticența clienților

UBS a raportat profit în scădere în trimestrul al treilea, unul dintre motive fiind reticența clienților

Sursa foto: Denis Linine | Dreamstime.com

scris 28 oct 2016

UBS Group, cea mai mare bancă din Elveția, a înregistrat profit în scădere în trimestrul al treilea, la 827 milioane de franci elvețieni, sub așteptările analiștilor, evoluția negativă fiind provocată de reticența pentru investiții a clienților, transmite MarketWatch.

Analiștii anticipau un profit net de 945 milioane de franci elvețieni, scrie News.ro.

În urmă cu un an, UBS a obținut un profit net de 2,1 miliarde de franci elvețieni, care a inclus și un beneficiu fiscal semnificativ.

Veniturile operaționale au scăzut la 7,03 miliarde de franci elvețieni, comparativ cu  7,17 miliarde de franci elvețieni în intervalul similar al anului trecut.

Brandul cipriot OJO sunglasses și cel italian Bulgarini deschid primele magazine din România CITEȘTE ȘI Brandul cipriot OJO sunglasses și cel italian Bulgarini deschid primele magazine din România

UBS, cel mai mare administrator de averi la nivel global, a avut probleme în ultima perioadă să își crească veniturile, pe fondul turbulențelor din piață și a incertitudinilor politice, clienții fiind reticenți să investează în tranzacții și plasamente care ar fi adus comisioane băncii.

Acești factori negativi, precum și dobânzile scăzute vor continua să exercite presiuni asupra finanțelor băncii în viitorul previzibil, potrivit UBS.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ubs