UBS a raportat profit în scădere în trimestrul al treilea, unul dintre motive fiind reticența clienților

UBS a raportat profit în scădere în trimestrul al treilea, unul dintre motive fiind reticența clienților

Sursa foto: Denis Linine | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

UBS Group, cea mai mare bancă din Elveția, a înregistrat profit în scădere în trimestrul al treilea, la 827 milioane de franci elvețieni, sub așteptările analiștilor, evoluția negativă fiind provocată de reticența pentru investiții a clienților, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Analiștii anticipau un profit net de 945 milioane de franci elvețieni, scrie News.ro.

În urmă cu un an, UBS a obținut un profit net de 2,1 miliarde de franci elvețieni, care a inclus și un beneficiu fiscal semnificativ.

Veniturile operaționale au scăzut la 7,03 miliarde de franci elvețieni, comparativ cu  7,17 miliarde de franci elvețieni în intervalul similar al anului trecut.

Brandul cipriot OJO sunglasses și cel italian Bulgarini deschid primele magazine din România CITEȘTE ȘI Brandul cipriot OJO sunglasses și cel italian Bulgarini deschid primele magazine din România

UBS, cel mai mare administrator de averi la nivel global, a avut probleme în ultima perioadă să își crească veniturile, pe fondul turbulențelor din piață și a incertitudinilor politice, clienții fiind reticenți să investează în tranzacții și plasamente care ar fi adus comisioane băncii.

Acești factori negativi, precum și dobânzile scăzute vor continua să exercite presiuni asupra finanțelor băncii în viitorul previzibil, potrivit UBS.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs