VIDEO Banca centrală din Polonia finanțează clipuri de propagandă împotriva monedelor virtuale

VIDEO Banca centrală din Polonia finanțează clipuri de propagandă împotriva monedelor virtuale
scris 21 feb 2018

Un clip video îndreptat împotriva monedelor virtuale care a strâns peste 500.000 de vizualizări în Polonia a fost promovat de un cont de youtube către care banca centrală din această țară a acordat finanțare.

Autoritățile financiare își îndreaptă tot mai mult atenția către monedele virtuale pe care le văd ca o sursă de risc în piețe. Recent, 3 autorități de la nivelul Uniunii Europene lansau avertismentul că aceste criptomonede sunt niște active “extrem de riscante”, în Elveția există anunțul că ofertele inițiale de monede virtuale vor fi reglementate, iar președintele Băncii Mondiale asemăna criptomonedele cu o schema piramidală.

Este o atenție care există deja și în regiunea Europei Centrale și de Est. Banca Națională a României a anunțat la începutul acestei luni că descurajează o descurajează orice fel de implicare a instituțiilor de credit locale în legătură cu monedele virtuale.

Șocul bursier trece, dar gândurile investitorilor rămân la riscuri ce pot fi chiar mai mari decât în 2008 și 1929. „Este începutul unui cutremur”. Pierderi consistente pentru Buffett, Zuckerberg, Bezos, Gates CITEȘTE ȘI Șocul bursier trece, dar gândurile investitorilor rămân la riscuri ce pot fi chiar mai mari decât în 2008 și 1929. „Este începutul unui cutremur”. Pierderi consistente pentru Buffett, Zuckerberg, Bezos, Gates

În Polonia, omologii BNR trec la avertismente în spatiul public. Banca centrală din această țară a recunoscut recent, potrivit publicației money.pl, preluată de cointelegraph.com, că a acordat o finanțare de 91.000 de zolți (27.000 de dolari) contului de YouTube administrat de Marcin Dubiel, popular cu 1,56 milioane de abonați.

Pe 8 decembrie 2017, contul lui Dubiel a publicat clipul cu titlu „Am pierdut toți banii?!”, în care imaginează victime ale unui escroc care se îmbogățește pe seama oamenilor creduli, promovând criptomonede. Este un clip care a strâns aproape 520.000 de vizualizări.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
polonia
elvetia
banca mondiala