Transferul datelor între WhatsApp și Facebook nu se va face în Europa

Transferul datelor între WhatsApp și Facebook nu se va face în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 ian 2021

Utilizatorii europeni pot sta liniștiți, promite Facebook, care spune că noile condiții prin care compania va accesa datele personale ale utilizatorilor WhatsApp nu se aplică și pe bătrânul continent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a emis un comunicat pentru lămurirea noilor condiții de utilizare ale WhatsApp, la scurt timp după ce acestea au început să fie afișate celor peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicației.

Conform noilor clauze, datele personale ale utilizatorilor WhatsApp urmează să fie transferate către Facebook, gigantul american având în vedere mai multe aspecte, printre care se află procesarea datelor tranzacțiilor rezultate din noile funcții de shopping din cadrul aplicației.

WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook în condițiile de utilizare ale serviciului CITEȘTE ȘI WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook în condițiile de utilizare ale serviciului

Condițiile sunt dictate de Facebook fără ca utilizatorul să aibă un cuvânt de spus. Celor care nu le convine, au ca singură opțiunea să înceteze să folosească WhatsApp și să se orienteze către una din numeroasele alternative.

Dintre noile clauze, în Europa va lipsi cea privind transferul datelor către Facebook. Și europenii vor avea de ales între a accepta condițiile sau a nu mai folosi WhatsApp, însă informațiile personale ale acestora vor rămâne pe serverele WhatsApp.

Clarificarea a fost făcută de divizia irlandeză a Facebook, după ce, inițial, s-a crezut că noile clauze vor fi aplicate la fel în toată lumea, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
europa