Anunț oficial privind investigația deschisă de 48 de state americane, Districtul Columbia și Puerto Rico împotriva Google

Anunț oficial privind investigația deschisă de 48 de state americane, Districtul Columbia și Puerto Rico împotriva Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2019

Procurorii generali din 48 de state americane, Districtul Columbia și Puerto Rico au deschis o investigație antitrust împotriva marilor companii de tehnologie, centrată pe Google, diviza grupului Alphabet, a anunțat oficial, luni, procurorul general al statului Texas, Ken Paxton, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ancheta va fi coordonată de Paxton și se va concentra pe afacerile cu publicitate ale Google. California și Alabama nu participă la această investigație, scrie News.ro.

Statele au solicitat în mod oficial documente din partea Google și a diviziei de publicitate, a spus Paxton. Mai mulți procurori generali care au participat la acest anunț, la Washington, au spus că investigația este ”preliminară”, dar că se așteaptă ca aceasta să fie extinsă pentru a acoperi și alte probleme, între care confidențialitatea datelor.

iPhone-urile din 2020 vor avea un nou design CITEȘTE ȘI iPhone-urile din 2020 vor avea un nou design

Procurorul general din Utah, Sean Reyes, a spus că investigația este ”în beneficiul ecosistemului tehnologiei, pentru a ajuta la egalizarea terenului de joc”.

Procurorul general din Arkansas, Leslie Rutledge, a numit motorul de căutare al Google drept un ”demolator” și a argumentat că o căutare gratuită vine uneori cu costul libertății de a alege cele mai bune produse de la cele mai bune companii.

Președintele Trump a cerut o supraveghere mai strictă a companiilor de media socială și a Google, pe care le acuză că au defavorizat politicienii conservatori, fără să prezinte și dovezi.

Google a fost acuzată în ultima perioadă că serviciul de căutare pe internet, care a ajuns atât de dominat încât a devenit verb, îndreaptă consumatorii către propriile produse, în detrimentul concurenților săi. Au existat și plângeri legate de un posibil comportament anti-concurențial în privința modului în care sunt gestionate afacerile cu publicitate.

VIDEO Lansarea noilor iPhone-uri va fi transmisă live pe YouTube CITEȘTE ȘI VIDEO Lansarea noilor iPhone-uri va fi transmisă live pe YouTube

Google a anunțat vineri că va colabora în cadrul investigației, dar luni a refuzat să facă alte comentarii.

Separat, un grup de procurori generali, conduși de cel din New York, se concentrează pe investigarea Facebook, potrivit unui anunț făcut vineri.

Facebook a fost criticată că permite postările înșelătoare și știrile false. Will Castleberry, vicepreședinte al Facebook pentru politici locale și statale, a declarat săptămâna trecută că Facebook va coopera cu procurorii generali.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
districtul columbia