Foxconn cumpără Belkin pentru 866 de milioane de dolari

Foxconn cumpără Belkin pentru 866 de milioane de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mar 2018

Producătorul de periferice și echipamente de rețea Belkin a fost cumpărat de Foxconn pentru 866 de milioane de dolari cash.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția Belkin a fost făcută de Foxconn Interconnect Technology, subsidiara Foxconn specializată în cabluri și conectori și semnifică o schimbare majoră de strategie pentru compania cunoscută în principal drept furnizorul de componente al Apple.

De ce este important: Foxconn poate face astfel pasul de la producerea de accesorii pentru diverși producători, la unul care vinde produse direct pe piață, iar achiziția Belkin o pune în poziția de a avea un cuvânt greu de spus pe zona de rețelistică și Internet of Things.

Belkin este unul dintre cei mai cunoscuți producători de routere, însă produce, pe lângă acestea, o vastă gamă de periferice. Linksys este, de departe, cel mai cunoscut brand Belkin, însă acesta mai deține și alte branduri, precum Wemo și Phyn.

Autoritățile americane confirmă investigarea Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Autoritățile americane confirmă investigarea Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica

În fruntea Belkin va rămâne CEO-ul și fondatorul Chet Pipkin, care o va conduce ca o subsidiară a Foxconn și ar putea intra în echipa de management a Foxconn.

Achiziția unei companii americane de către una din China, poate ridica semne de întrebare, dacă se iau în considerare tensiunile comerciale dintre cele două țări și exemplu Huawei, care a fost împiedicat să participe la licențele pentru contracte guvernamentale, iar telefoanele companiei nu sunt comercializate de marii operatori ca urmare a presupuselor presiuni politice.

Însă, Foxconn și-a jucat altfel cartea. Gigantul chinez a promis recent că va construi o fabrică de 10 miliarde de dolari în Wisconsin, care va crea locuri de muncă și ar putea să fie, astfel, tratată mai blând de actuala administrație a Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
belkin