Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru reducerea deficitului care afectează industria auto

Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru reducerea deficitului care afectează industria auto
scris 20 iun 2021

Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru a reduce deficitul de semiconductori existent la nivel mondial, care afectează puternic industria automobilelor, transmite Reuters, citată de News.ro.

În ultimele luni, producătorul american de semiconductori a căutat subvenții în valoare de 8 miliarde de euro pentru a construi centrul de producție a cipurilor în Europa.

Un român a murit și alți patru sunt răniți după prăbușirea unei școli în construcție la Anvers CITEȘTE ȘI Un român a murit și alți patru sunt răniți după prăbușirea unei școli în construcție la Anvers

”Susțin cu tărie acest lucru. Posibila stabilire în Bavaria a unui producător internațional mare de semiconductori este o oportunitate extraordinară”, a declarat ministrul Economiei din Bavaria, Hubert Aiwanger, în al cărui stat își are baza producătorul de automobile de lux BMW.

Bavaria a sugerat folosirea unei baze aeriene dezafectate din Penzing-Landsberg, la vest de Munchem, ca posibilă stabilire a fabricii, a spus Aiwanger.

Bugetul Parchetului European condus de Kovesi a fost rectificat în scădere. Fosta șefă a DNA se plânge că nu e lăsată să facă noi angajări: \ CITEȘTE ȘI Bugetul Parchetului European condus de Kovesi a fost rectificat în scădere. Fosta șefă a DNA se plânge că nu e lăsată să facă noi angajări: "Ce să fac cu banii, să cumpăr flori?"

Deficitul de semiconductori la nivel global provoacă probleme producătorilor europeni de automobile și riscă să deturneze redresarea economiei germane din pandemia de coronavirus.

Uniunea Europeană analizează crearea unei alianțe a semiconductorilor, care să includă companiile STMicroelectronics, NXP, Infineon și ASML, pentru a reduce dependența de producătorii străini de semiconductori.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri industria auto
semiconductori industria auto
criza semiconductori industria auto
fabrica semiconductori intel bavaria