Magnatul presei Anis Rahmani, condamnat la 5 ani de închisoare. Pedeapsă de o severitate fără precedent față de un patron de presă în Algeria

Magnatul presei Anis Rahmani, condamnat la 5 ani de închisoare. Pedeapsă de o severitate fără precedent față de un patron de presă în Algeria
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2020

Jurnalistul și PDG al primului trust media privat algerian Ennahar, Anis Rahmani, a fost condamnat duminică la cinci ani de închisoare, potrivit Ennahar, o pedeapsă de o severitate fără precedent față de un patron de presă în Algeria, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Cinci ani de închisoare pentru Anis Rahmani în cazul colonelului Ismail", a scris trustul Ennahar într-un mesaj pe Twitter, arată news.ro.           

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Patronul Ennahar, apropiat anturajului fostului președinte Abdelaziz Bouteflika, era urmărit pentru că a înregistrat și difuzat o convorbire telefonică pe care a avut-o cu un ofițer superior al armatei.

Pe numele său adevărat Mohamed Mokaddem, Anis Rahmani, un jurnalist în vârstă de 49 de ani, a fost acuzat de "ultraj față de un ofițer aflat în exercitarea atribuțiilor sale", "defăimare a armatei" și "atentat la viața privată înregistrând o convorbire fără acord", potrivit site-ului online Ennahar al cărui proprietar este.

FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri” CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri”

În detenție din februarie, el a plătit și o amendă de 100.000 de dinari (aproape 700 de euro) în acest caz.

Pe 15 octombrie, Rahmani a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru defăimare într-un alt caz în care a fost implicat directorul revistei  Echourouk El-Arabi, Yassine Fodil.

viewscnt
Afla mai multe despre
algeria
presa
anis