Austriecii de la Leier, cu patru fabrici de materiale de construcții în România și încă una în pregătire: Avem proiecte de 50 de milioane de euro și reinvestim tot profitul

Austriecii de la Leier, cu patru fabrici de materiale de construcții în România și încă una în pregătire: Avem proiecte de 50 de milioane de euro și reinvestim tot profitul
scris 4 mai 2021

Producătorul austriac de materiale de construcții Leier derulează investiții de 50 de milioane de euro în România, în cele patru fabrici deținute și într-o nouă unitate, pe care se pregătește să o dezvolte în localitatea Șimand din județul Arad.  

Grupul deține din 2006 o unitate de prefabricate în județul Alba, iar în ultimii trei ani s-a extins puternic, preluând fabrica de cărămizi Brikston din Iași și cea de zidărie și țigle ceramice Siceram din Sighișoara. În plus, Leier a deschis în acest an încă o unitate de producție a prefabricatelor, în localitatea Câțcău din județul Cluj.

“Investițiile actuale și viitoare se vor derula pe parcursul mai multor ani. (...) În prezent, ne concentrăm asupra finalizării ultimelor detalii ale amplasamentului recent inaugurat de la Câțcău. Pentru viitorul nostru punct de lucru de la Șimand din județul Arad ne pregătim de începerea construcției imediat ce vor fi disponibile toate autorizațiile”, a declarat pentru Profit.ro CEO-ul Grupului Leier România, Thomas Ebner.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Pentru fabrica din Iași, grupul a alocat fonduri destinate unei noi secții de producție, la Sighișoara pentru modernizarea unității, iar la Unirea pentru construcția unei clădiri de birouri.

Doar pentru punctul de lucru din Iași vor fi direcționate în acest an sume în valoare de circa 6,6 milioane de euro, pentru construcția unui depozit de rumeguș, îmbunătățirea infrastructurii instalației secției de zidărie precum și a liniei existente, renovarea clădirilor din perimetrul fabricii, crearea de spații destinate departamentului mecanic și dezvoltarea unei noi linii de producție pentru prefabricate de beton.

“Finalizarea unor investiții actuale ce depășesc 50 milioane de euro este posibilă, printre altele, prin reinvestirea întregului profit obținut din activitatea de la nivel de Grup”, spune Ebner.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

La 1 ianuarie 2021, cele două companii cu profil ceramic din portofoliul grupului (Brikston Construction Solutions și Siceram) au fuzionat, activând în prezent sub numele Brikston Construction Solutions. Planurile anterioare vizau pentru fabrica din Iași și revenirea la bursă, dar acestea nu s-au concretizat.

Extinderea puternică este desigur vizibilă în rezultatele financiare ale grupului: afacerile Leier s-au dublat anul trecut în România, la circa 50 de milioane de euro, iar profitul EBITDA s-a plasat la 16,5 milioane euro.

Și pentru 2021 grupul are perspective de creștere a business-ului, ținând cont de deschiderea fabricii din județul Cluj.

Pandemia COVID nu a dus la o scădere masivă a cererii pentru materiale de construcții, iar piața devine din ce în ce mai selectivă, cu un interes tot mai ridicat din partea cumpărătorilor pentru produse de calitate superioară, mai spune CEO-ul Leier.

Grupul reprezintă o afacere de familie și este prezent pe șapte piețe europene, cu peste 40 de fabrici. Pe lângă construcții, Leier are activități și în domeniul imobiliar și distribuția auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
leier
investiții
fabrici