CONFIRMARE Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

CONFIRMARE Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

Cosmin Savu-Cristescu alături de proiectele în curs de dezvoltare în zona Petrom City

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2023

Dezvoltatorul imobiliar Redport Capital, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, a achiziționat două loturi de teren învecinate, cu o suprafață cumulată de circa 15.000 de metri pătrați, pe care pot fi construite peste 400 de apartamente în continuarea proiectului rezidențial The Level, pe care investitorul îl are în lucru în apropierea Petrom City, București, informație anunțată de Profit.ro în iulie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Zona a atras deja investitori precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Omar Akili și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc la rândul lor aici mii de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții

Creditorii companiei în insolvență Antrepriza Construcții Montaj nr. 4 București SA (ACM4), controlată de Alexandru Cosmin Walter, fiul fostului proprietar al Romprest – Florian Walter, au aprobat vânzarea unui teren de circa 4.200 de metri pătrați, prin procedura încredințării directe, la prețul de 1,5 milioane euro, către ofertantul Redport Capital, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Terenul vine în continuarea unui lot cu o suprafață similară, pe care a funcționat o bază de coletare a deșeurilor a Romprest și pe care Redport Capital construiește acum ansamblul The Level II, cu 130 de apartamente.

În completarea acestor terenuri, Redport Capital a cumpărat de la firma de transport și logistică Havi, unicul distribuitor al rețelei de restaurante McDonald`s România, un teren de peste 10.000 de metri pătrați la un preț de 3,2 milioane euro.

Havi Logistics a obținut, anul trecut, un certificat de urbanism pentru construcția de locuințe cu o înălțime de 14 etaje pe acest teren. Pe acest teren există un depozit de 4.700 de metri pătrați, preluat și el în cadrul tranzacției.

Cu un coeficient de utilizare a terenului de 3, specific zonei, pe cele două terenuri învecinate se pot construi peste 400 de apartamente, conform calculelor Profit.ro.

Banii obținuți de ACM4 de la Savu-Cristescu vor fi împărțiți în mod egal între Credit Agricole Bank Romania și continuarea proiectului rezidențial Noor Unirii, din centrul Bucureștiului, un bloc cu 5 etaje, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Înainte de 1989, ACM4 a construit obiective precum Casa Presei Libere, centrul cinematografic Buftea sau Televiziunea Română.

Românii încep să cumpere case ieftine din estul Ungariei. La ce preț le-au găsit CITEȘTE ȘI Românii încep să cumpere case ieftine din estul Ungariei. La ce preț le-au găsit

Cosmin Savu-Cristescu intenționază să se extindă puternic pe sectorul rezidențial, motiv pentru care a și pus bazele societății de investiții imobiliare Encore Capital Trust (ECT), alături de Andrei Sârbu, CEO al SVN România. În prima rundă de finanțare, ECT a atas circa 3,7 milioane de euro de la o serie de antreprenori printre care Dan Șucu (Mobexpert), Marius Hanganu (Tremend Software, achiziționat de Publicis), Iosif Szavuj (Ines Group), Cristian Becheanu (farmaciile Arta, achiziționate de Dr. Max), Silvana Berciu (BDG Import și Loft) și Ahmet Buyukhanli (Cosmopolis).

Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu au deja afaceri imobiliare împreună. Ei au cumpărat de la OMV Petrom un teren de 4,4 hectare lângă Petrom City. Alăturat, Omar Akili, investitor în cadrul dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, și Bogdan Doicescu, acționar al constructorului Bog`Art, au cumpăra, tot de la OMV Petrom, niște terenuri de circa 3 hectare. Cei patru investitori au decis să lucreze împreună la un masterplan care conturează un nou cartier cu peste 2.000 de apartamente în următorii 10 ani.

Toate aceste proiecte sunt amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz. Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, pregătește și ea dezvoltarea unui ansamblu cu peste 270 de apartamente premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City.

Avocatul Cosmin Savu-Cristescu a intrat în afacerea Redport după ce dezvoltatorul construise și vânduse integral primul proiect sub brandul The Level, aflat acum în spatele The Level II. Dezvoltarea acestui proiect cu 45 de apartamente a fost asigurată de o echipă formată din omul de afaceri Alexandru Răbâncă, cel care a dezvoltat lanțul de magazine Yves Rocher din 2000 până în 2016, Bogdan Gubandru, directorul departamentului de investiții al companiei de consultanță imobiliară Crosspoint, cu Andrei Caprini, specializat în project management și construcții, și cu Roxana Cremene, specialistă în marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmin savu-cristescu
dan sucu
redport capital