EXCLUSIV FOTO Dagesh, care deține sediul central al Transelectrica, inițiază un nou proiect rezidențial boutique

EXCLUSIV FOTO Dagesh, care deține sediul central al Transelectrica, inițiază un nou proiect rezidențial boutique
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 feb 2024

Compania cu capital israelian Dagesh Group, specializată pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în zone centrale, pregătește ultimele detalii înainte de a începe construcția unui nou proiect rezidențial boutique, cu 49 de apartamente, ce va fi amplasat în cartierul Tei, lângă Universitatea Tehnică de Construcții București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul, controlat de Gabriely Tzohar și Shlomi Abecassis, a cumpărat un teren cu o suprafață de 1.438 de metri pătrați și un proiect rezidențial deja autorizat de la omul de afaceri Iordan Istrate, dezvoltatorul complexului comercial Geordan de lângă Piața Domenii și al unui proiect rezidențial din aceeași zonă, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

DOCUMENT Cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est anunță că este supus inspecțiilor fiscale declanșate de statul român CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est anunță că este supus inspecțiilor fiscale declanșate de statul român

Anterior, terenul i-a aparținut lui Constantin Hagivreta, cu afaceri în imobiliare și service-uri auto. Hagivreta a mai vândut pe aceeași stradă un teren Ramonei Bărbuț, fiica omului de afaceri Marcel Bărbuț, care ridică în loc un bloc cu locuințe.

„Am depus actele pentru reautorizare, pentru că vrem să mai adăugăm un al doilea subsol. Am semnat deja contractele cu Agisfor, care va face lucrările de piloți, pregătirea de subsol, și ne așteptăm să începem imediat ce primim autorizația“, a declarat, pentru Profit.ro, Cristian Tiderle, administratorul Dagesh Group.

EXCLUSIV Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România

Blocul, denumit Opera Tei, va avea două subsoluri, pentru 62 de locuri de parcare, parter, 3 etaje, plus etajul 4 retras și va dispune de 49 de studio-uri și apartamente cu 2 și 3 camere. Fiecare apartament va avea pompă de căldură individuală. Bugetul dedicat acestei investiții este de 7 milioane de euro.


Cristian Tiderle supervizează de peste 18 ani activitatea grupului Dagesh în România. Cel mai important proiect dezvoltat până acum de Dagesh Group în România este clădirea de birouri Platinum Center de lângă Piața Sfânta Vineri, imobil ocupat pe jumătate de Transelectrica.

EXCLUSIV Decizie surpriză: Lidl vinde în România peste 20 de proiecte de magazine, cu scopul închirierii. Un consorțiu este deja interesat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Decizie surpriză: Lidl vinde în România peste 20 de proiecte de magazine, cu scopul închirierii. Un consorțiu este deja interesat

Dezvoltatorul a mai realizat încă 4 proiecte rezidențiale în zone centrale: Morilor Residence în zona Timpuri Noi, Teleajen Residence în zona Pache Protopopescu, Mugur Residence în Timpuri Noi și, cel mai nou, Opera Residence, lângă Opera Națională. De asemenea, a contribuit și la dezvoltarea clădirii de birouri Șonțu Business Center, din care și-a vândut participația cu 12 milioane de euro.

Independent de afacerile Dagesh Group, în 2022, Tiderle a vândut Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) clădirea de birouri din centrul Bucureștiului în care s-a amenajat noul sediu al instituției, într-o tranzacție de circa 17 milioane de euro. În dezvoltarea acestei clădiri, care este situată chiar lângă Platinum Center, Tiderle a avut ca parteneri activi, până în 2019, doi israelieni și un american.

EXCLUSIV FOTO Tranzacție-surpriză: Folli Follie, implicat în cel mai mare scandal al bursei elene, îi vinde magnatului Vardges Vardanyan, cu afaceri în jocuri de noroc, o clădire istorică reper în centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Tranzacție-surpriză: Folli Follie, implicat în cel mai mare scandal al bursei elene, îi vinde magnatului Vardges Vardanyan, cu afaceri în jocuri de noroc, o clădire istorică reper în centrul Bucureștiului

Tiderle s-a asociat și cu antreprenorul Cristi Opaiț, cu afaceri de mulți ani în domeniul HoReCa, alături de care pregătește un hotel de 4 stele în apropierea aeroportului Aurel Vlaicu din Băneasa, despre care Profit.ro a scris în premieră.

Peste 60% dintre casele și apartamentele vândute în România în 2023 au fost cumpărare exclusiv din resurse proprii, fără a se apela la un credit bancar, potrivit calculelor SVN pe baza datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și a datelor Băncii Naționale.

Tranzacțiile cash continuă să dețină procentul majoritar din totalul achizițiilor de locuințe într-un context în care indicele SVN de accesibilitate al cumpărării unei noi locuințe, calculat ca raport dintre prețuri și salarii, a ajuns la cea mai bună valoare din istoria modernă a pieței locale, ținând cont că salariul mediu a crescut în ultimul an cu 15,1%, în timp ce prețurile s-au majorat, în medie, cu doar câteva procente.

Rata medie pentru cumpărarea unui apartament cu două camere în București deținea la finalul anului trecut un procent de circa 43% din salariul mediu net pe economie la nivel național, România având cea mai bună valoare a acestui indicator la nivel regional și printre cele mai bune valori la nivelul Uniunii Europene, arată un raport realizat de SVN Romania | Credit & Financial Solutions.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dagesh group
cristian tiderle
iordan istrate