Grupul britanic Kingfisher instalează un nou director general la Praktiker România

Grupul britanic Kingfisher instalează un nou director general la Praktiker România
scris 8 ian 2018

Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România, a fost instalată de grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj din Europa, în postul de director general al Praktiker România, companie preluată la finele anului trecut. Smeu va continua să conducă, simultan, și afacerile rețelei de magazine Brico Depot (anterior Bricostore), intrate în portofoliul Kingfisher în 2013.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ea a fost numită CEO al Brico Depôt România în primăvara anului trecut, înlocuindu-l atunci pe Christian Mazauric, care a preluat funcția de CEO B&Q UK & Irlanda, din cadrul Kingfisher.

Adela era la acel moment Director Financiar în cadrul Brico Depôt România, alăturându-se companiei în 2015, anterior fiind timp de 8 ani Director Financiar în cadrul OBI Group. În trecut, Adela a deținut funcții la United Technology Corporation Paris și PwC România.

Recent, cum a anunțat Profit.ro, grupul britanic a adus-o la Praktiker România, într-o poziție de administrator, pe Denisa Bratega, Country Manager Finance-Administration la dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz, prezent și pe piața locală.

Praktiker și-a închis magazinul cu care a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească CITEȘTE ȘI Praktiker și-a închis magazinul cu care a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească

Kingfisher deține în România, din 2013, și rețeaua de magazine Brico Depot (anterior Bricostore), cumpărată de la grupul francez Bresson în schimbul unei sume estimate la 75 milioane de euro.

La începutul lunii august, britanicii au anunțat că au semnat un acord pentru preluarea magazinelor Praktiker România de la omul de afaceri turc Omar Susli, devenit singurul acționar al companiei în 2014.

Bruxellesul acuză oficial cel mai mare berar al lumii că folosește practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Bruxellesul acuză oficial cel mai mare berar al lumii că folosește practici anticoncurențiale

În urma tranzacției, Kingfisher operează 41 de magazine în România, din care 15 magazine Brico Depot și 26 magazine Praktiker.

Praktiker România, companie înființată în 2002 de grupul german de bricolaj Praktiker, este cel mai mare retailer de mobilă la nivel local în funcție de cifra de afaceri.

Compania a înregistrat în 2016 afaceri de 627 milioane lei (139,5 milioane euro), în creștere cu 3,3% față de anul anterior, însă a rămas pe pierdere, cu un rezultat negativ de peste 10 milioane lei (circa 2,5 milioane euro).

Kingfisher este cel mai mare retailer de bricolaj din Europa și al treilea cel mai mare din lume, după companiile americane The Home Depot și Lowe’s, având o rețea de peste 1.100 de magazine și aproximativ 74.000 de angajați. Anul trecut, grupul a raportat vânzări de 11,22 miliarde lire sterline (12,7 miliarde euro) și un profit de 610 milioane lire (691 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
praktiker
kingfisher
achizitie
finalizare
brico depot