Mars numește un nou director financiar pentru România, Ungaria, Cehia și Slovacia

Mars numește un nou director financiar pentru România, Ungaria, Cehia și Slovacia

Jan Záhumenský

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2020

Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, l-a numit pe Jan Záhumenský în funcția de director financiar (CFO) pentru România, Ungaria, Cehia și Slovacia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 5 ani petrecuți în cadrul filialei austriece a Mars, acesta se va reloca în Praga, de unde va fi responsabil de managementul financiar pentru cele patru țări incluse in regiunea Europa Centrală. Fostul director financiar, Yesim Ozer, a acceptat o nouă provocare ca parte a dezvoltării sale profesionale, fiind numită Market Director Mars pentru Țările Baltice, după trei ani alături de echipa din Europa Centrală. 

Redeschiderea restaurantelor: Va exista un triaj al clienților CITEȘTE ȘI Redeschiderea restaurantelor: Va exista un triaj al clienților

Jan Záhumenský are experiență în domeniul financiar, deținând de-a lungul timpului mai multe roluri în cadrul Mars. Acesta s-a alăturat companiei  în 2013 ca manager financiar pentru Cehia și Slovacia, iar în 2015 și-a continuat cariera în cadrul Mars Austria, ca manager financiar și controller financiar. În 2018 a fost promovat ca CFO Mars Austria. Din această poziție, a condus operațiunile financiare pe piața austriacă, inclusiv activitatea de management a veniturilor și profitabilității. De asemenea, a creionat mecanisme de control și guvernanță în cadrul companiei. 

Mars a intrat pe piața din Cehia în 1992. Din 2016, compania a operat în Cehia prin Mars Multisales Europa Centrală, care include și piețele din Cehia, Slovacia, România și Ungaria. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale. Mars operează și două dintre cele mai mari fabrici ale sale din regiune. În Poříčí nad Sázavou în Cehia, se află una dintre fabricile Mars Wrigley, ce produce gumă de mestecat și bomboane, precum și un centru de dezvoltare de dulciuri, iar în Ungaria, Mars operează o fabrică de mâncare de animale în regiunea Csongrád-Bokros.

viewscnt
Afla mai multe despre
mars
jan záhumenský