Nestle vrea să răscumpere acțiuni de 21 miliarde de dolari și să facă achiziții

Nestle vrea să răscumpere acțiuni de 21 miliarde de dolari și să facă achiziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Nestle intenționează să răscumpere acțiuni în valoare de 20 de miliarde de franci elvețieni (21 miliarde dolari) și este în căutare de achiziții, anunțul venind la câteva zile după ce investitorul activist Dan Loeb a dezvăluit că că a acumulat o participație de peste 1% la grup, în valoare de 3,5 miliarde de dolari, și că vrea îmbunătățirea marjelor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Loeb  a mai cerut răscumpărarea de acțiuni și renunțarea la activele care nu fac parte din operațiunile de bază, scrie News.ro.

Nestle va canaliza investițiile spre cafea, produse pentru animalele de companie, alimente pentru bebeluși și apă îmbunteliată și va urmări oportunități în sectorul produselor de consum destinate îngrijirii sănătății. În același timp, grupul va lansa cel mai mare program de răscumpărare de acțiuni din ultimii  zece ani, a anunțat Nestle într-un comunicat.

Depozitele din Balotești afectate de incendiu nu aveau aviz ISU. 17 nereguli au fost constatate la ultimul control, în martie CITEȘTE ȘI Depozitele din Balotești afectate de incendiu nu aveau aviz ISU. 17 nereguli au fost constatate la ultimul control, în martie

Răscumpărarea a fost anunțată după ce fondul de hedging al lui Loeb, Third Point, a cerut Nestle să facă acest lucru.

Nestle, cel mai mare producător de alimente la nivel mondial, a finalizat cel mai recent program de răscumpărare de acțiuni în 2015, iar noul director general Mark Schneider a afirmat în februarie, în prima sa apariție publică în caitate de CEO, că răscumpărarea de acțiuni are o prioritate mai mică decât investițiile în afacerile Nestle și plata de dividende.

Nestle a răscumpărat din 2005 acțiuni în valoare de 47 de miliarde de franci elvețieni.

Reacția grupului elvețian reflectă o schimbare strategică anunțată de Unilever în aprilie, după tentativa eșuată de preluare făcută de Kraft Heinz. Grupul anglo-olandez a anunțat că va răscumpăra acțiuni de 5 miliarde de dolari și că va vinde afacerea cu margarină și produse tartinabile.

Tom Russo, partener la Gardner Russo & Gardner, care are 10% dintr-un portofoliu de active administrate de 12 miliarde de dolari plasat în acțiuni Nestle, consideră că planul arată o nouă disponibilitate de a face concesii investitorilor, sub conducerea lui Schneider.

În afară de a recomanda o răscumpărare de acțiuni, Loeb a cerut ca Nestle să vândă o participație de 23% deținută la L’Oreal, să renunțe la brandurile neperformante și să se împrumute mai mult.

Schneider a mai anunțat o evaluare a afacerilor cu dulciuri ale Nestle din SUA, inclusiv a brandurilor Butterfinger și BabyRuth, care ar putea fi vândute.

Reprezentanții Third Point nu au fost disponibili pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle