Praktiker și-a închis magazinul cu care a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească

Praktiker și-a închis magazinul cu care a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească

Sursa foto: wikimapia.org

scris 13 dec 2017

Rețeaua de bricolaj Praktiker România, care se ocupă și de comercializarea mobilei, care a trecut oficial, la începutul acestei luni, în proprietatea grupului britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj din Europa, a închis magazinul din Voluntari, București, acesta fiind centrul comercial cu care retailerul a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La acest moment, Praktiker mai are în Capitală doar două magazine, în Vitan și Militari.

La nivel național, Praktiker are 26 de magazine în 23 de orașe și 1.700 de angajați.

Tranzacție: Auchan a preluat rețeaua OK Supermarket, intrând astfel pe acest segment de magazine CITEȘTE ȘI Tranzacție: Auchan a preluat rețeaua OK Supermarket, intrând astfel pe acest segment de magazine

Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 627 milioane lei (139,5 milioane euro), în creștere cu 3,3% față de anul anterior, dar cu pierderi de 2,5 milioane euro, la fel ca și în 2015, după ce în 2014 a raportat un profit de peste 20,4 milioane euro.

Kingfisher este cel mai mare grup de retail de home improvement din Europa și al treilea ca mărime la nivel mondial, cu 1.200 de magazine în 10 țări din Europa.

Principalele sale branduri de retail sunt B&Q, Castorama, Brico Depot și Screwfix. Kingfisher operează de asemenea brandul Koctas, o colaborare de 50% în Turcia cu Grupul Koc.

viewscnt
Afla mai multe despre
praktiker
comenzi online