Facilitate propusă - impozite zero 3 ani pentru hoteluri, baruri și restaurante

Facilitate propusă - impozite zero 3 ani pentru hoteluri, baruri și restaurante
scris 19 aug 2020

Firmele și angajații din industria HoReCa ar urma să aibă o scutire de impozite pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022, conform unui proiect avansat în Parlament.

Argumentul este că pandemia de coronavirus și măsurile restrictive impuse de autorități au făcut ca industria HoReCa sa fie în prezent cea mai afectată, înregistrand un declin care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de anul trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori.

”Sunt 40.000 de societăți comerciale care au capital românesc sută la sută, afectate de restricțiile impuse după izbucnirea pandemiei. Peste 400 de mii de români lucrează în domeniu. Cifra de afaceri era, în perioadele bune, de 5 miliarde de euro. Potrivit analizei făcute de HORA, situația în industrie, este sumbră”, se afirmă în proiect.

Conform actului, că, după mai multe discuții avute cu reprezentanții industriei, s-a ajuns la concluzia că varianta impozitului 0, pentru o perioadă de 3 ani, este ”acea mână de ajutor de care are nevoie industria HoReCa”.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, printre puținii antreprenori din turism cu rezerve de cash, se aliază cu proprietarul City Grill pentru un lanț de restaurante, pregătind și o rețea de mici hoteluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, printre puținii antreprenori din turism cu rezerve de cash, se aliază cu proprietarul City Grill pentru un lanț de restaurante, pregătind și o rețea de mici hoteluri

Astfel, potrivit proiectului, scutirea se va aplica atât pentru impozitul specific datorat de persoanele juridice, cât și pentru impozitele datorate de aceste persoane juridice pentru angajați.

De asemenea, scutirea de impozit se va aplica în cazul persoanelor fizice pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor, ca urmare a desfășurării activității pe bază de contract individual de muncă, cu persoane juridice române care desfășoară activități dintre cele prevazute la art. 1 al Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități.

Murad se revoltă din nou împotriva Guvernului: Hotelurile de la mare au câte 2-3 controale pe zi și sunt amendate, deși multe sunt într-o situație dificilă și nu pot plăti CITEȘTE ȘI Murad se revoltă din nou împotriva Guvernului: Hotelurile de la mare au câte 2-3 controale pe zi și sunt amendate, deși multe sunt într-o situație dificilă și nu pot plăti

În cazul persoanelor juridice, scutirea de impozit se va aplica activităților corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 - "Hoteluri și alte facilități de cazare similare", 5520 - "Facilităț de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată", 5530 - "Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere", 5590 - "Alte servicii de cazare", 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activități de alimentație (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentație n.c.a.", 5630 - "Baruri și alte activități de servire a băuturilor".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
horeca
impozit
zero
proiect
lege
turism
restaurant
bar
hotel