Turiștii care vin pe litoral se pot plimba cu autobuzele etajate până în toamnă

Turiștii care vin pe litoral se pot plimba cu autobuzele etajate până în toamnă
scris 13 iun 2019

Turiștii aflați pe litoral au posibilitatea, începând de joi, să se plimbe cu autobuzele etajate pe parcursul întregului sezon estival, ei putând astfel să vadă 100 de obiective turistice importante din Mamaia, Constanța și din Portul Constanța.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța, joi a fost deschis sezonul autobuzelor etajate, iar linia estivală va conecta orașul cu portul și cu stațiunea Mamaia, urmând să circule până în toamnă. Traseul autobuzelor etajate este următorul:  Gara CFR - Piața Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bulevardul Elisabeta - strada Termele Romane - strada Negru Vodă - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din stațiunea Mamaia, scrie News.ro.

Tranzacție: Grupul Neogen intră pe o nouă nișă și cumpără acțiuni Sailo.com, un marketplace pentru ambarcațiuni CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul Neogen intră pe o nouă nișă și cumpără acțiuni Sailo.com, un marketplace pentru ambarcațiuni

Linia va fi deservită de șase autobuze etajate cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 25 de minute, în program 9.00 - 18.00 în prima parte a verii și până la ora 22.00 în plin sezon estival.

Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanța și din stațiunea Mamaia, printre care: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic "Tomis", Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia.

"Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice. Harta va fi pusă gratuit la dispoziția călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate. Toate aceste atracții turistice sunt disponibile și pe orice telefon prin aplicația CiTy TOUR Constanța. Ca noutate, începând de anul acesta, aplicația CiTy TOUR Constanța se poate instala și pe telefoanele cu sistem de operare iOS”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că anul trecut peste 200.000 de călători au optat pentru o plimbare pe linia estivală.

Prețul unei călătorii este de 3 lei, iar cei care doresc să se plimbe toată ziua pe sistemul hop on/ hop off vor achita 5 lei. În perioada 1 iulie – 31 august, prețurile vor fi de 6 lei pentru o călătorie și 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la șofer și se validează în autobuz.

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuzele etajate
constanta