VIDEO Veneția: O nouă maree a lovit orașul, pentru care este cea mai grea săptămână din ultimii 150 de ani

VIDEO Veneția: O nouă maree a lovit orașul, pentru care este cea mai grea săptămână din ultimii 150 de ani
scris 17 nov 2019

Veneția, afectată de inundații devastatoare în această săptămână, a fost afectată duminică de încă o maree, nivelul apei ajungând la 150 de centrimetri. Este cea mai grea săptămână pentru oraș de câtd există statisticile oficiale cu privire la maree, în 1872, relatează Reuters, citat de News.ro.

Centrul de monitorizare a fluxului avertizase că nivelul apei ar putea fi duminică de 160 cm. La ora 12.10 GMT, s-a atins cel mai înalt nivel al zilei, 150 cm, care nu a fost departe de previziuni.

Apa a inundate Piața San Marco și sute de voluntari ajută localnicii să facă față situației.

VIDEO Veneția a fost inundată de valuri, provocate de vânt și de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Veneția a fost inundată de valuri, provocate de vânt și de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani

Marți, Veneția a fost inundată de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani. Apa a atins atunci un nivel maxim de 1,87 de metri, iar alarma pentru inundații a sunat de-a lungul canalelor orașului italian.

De luni până acum, Veneția a fost lovită de patru maree de peste 140 cm, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai grea săptămână pentru oraș din ultimii 150 de ani.

Primarul Luigi Brugnaro estimează daunele provocate de inundații la aproximativ un milion de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
inundatii