Companiile ariene din Republica Moldova, eliminate de pe lista operatorilor cu interdicție de zbor în UE

Companiile ariene din Republica Moldova, eliminate de pe lista operatorilor cu interdicție de zbor în UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 nov 2021

Comisia Europeană a publicat o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță și, în consecință, sunt supuse unor interdicții de a opera în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După actualizarea de astăzi, toate companiile aeriene din Republica Moldova au fost scoase de pe lista operatorilor care nu au drept de zbor în UE (EU Air Safety List), ca urmare a îmbunătățirii siguranței în domeniul aviației.

Slovacia urmează exemplul Austriei și instituie lockdown dur CITEȘTE ȘI Slovacia urmează exemplul Austriei și instituie lockdown dur

Pe de altă parte, un transportator aerian rus, Skol Airline, a fost adăugat pe listă, din cauza preocupărilor legate de capacitatea acestuia de a respecta standardele internaționale.

La finele anului trecut, 7 companii ariene înregistrate în Republica Moldova erau pe lista operatorilor interziși în UE: Valan ICC SRL, Aim Air SRL, Air Stork SRL, Megaviation SRL, Pecotox - Air SRL, Terra Avia SRL și Fly Pro SRL.

"Menținerea celui mai înalt nivel de siguranță pentru toți călătorii și personalul din transportul aerian este o prioritate absolută. Lista de siguranță aeriană a UE (Eu Air Safety List) rămâne unul dintre instrumentele noastre cele mai eficiente pentru a realiza acest lucru. Mă bucur în mod deosebit că, după doi ani de muncă intensă, suntem astăzi în măsură să eliminăm toți transportatorii aerieni din Moldova de pe această listă, deschizându-le ușa pentru a zbura din nou spre UE. Acest lucru demonstrează că munca asiduă și cooperarea strânsă dau roade", a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.
 
În prezent, 97 de companii au interdicție de zbor în UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
companii aeriene
lista companii aeriene
eu air safety
interdictie zbor