Erdogan anunță triumfător o nouă descoperire majoră de gaze în Marea Neagră

Erdogan anunță triumfător o nouă descoperire majoră de gaze în Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2021

Turcia a făcut o nouă descoperire de gaze naturale în Marea Neagră, a anunțat președintele Recep Tayyip Erdogan, adăugând că Ankara își va intensifica cercetările în speranța de a reduce factura de energie grea, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O nouă descoperire de 135 de miliarde de metri cubi a fost făcută în puțul de explorare Amasra-1", a anunțat Erdogan într-un discurs în Zonguldak (nord), arată Hotnews.

Descoperirea a fost făcută în câmpul numit Sakarya, unde Turcia a anunțat anul trecut că a identificat 405 miliarde de metri cubi de gaz natural într-un alt puț de explorare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Cantitățile de gaze descoperite de Ankara rămân modeste în comparație cu principalele zăcăminte mondiale și experții anticipează costuri ridicate de extracție datorate în special adâncimii lor.

Însă eforturile depuse de Ankara în căutarea hidrocarburilor reflectă dorința sa de a deveni un actor major în domeniul energiei, iar exploatarea acestor resurse ar trebui să contribuie la atenuarea facturii energetice a Turciei.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Turcia consumă între 45 și 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale în fiecare an, aproape în totalitate importate, în special din Rusia. Aceasta cantitate reprezintă aproximativ 11 miliarde de euro, potrivit Autorității de Reglementare a Pieței Energetice (EPDK).

După descoperirea primului zăcământ în martie, Erdogan a promis că acest gaz natural „100% turcesc” va începe să ajungă la case în 2023, anul următoarelor alegeri prezidențiale.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

În paralel cu cercetările sale din Marea Neagră, Ankara și-a intensificat inițiativele în estul Mediteranei, unde descoperirea în ultimii ani a unor rezerve imense de gaze naturale a stârnit apetitul țărilor riverane.

Forajele făcute de Turcia în apele grecești și cipriote în ultimele luni au creat tensiuni și au întărit izolarea diplomatică a Ankarei, care caută acum să calmeze relațiile cu vecinii săi mediteraneeni.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia