Președintele Erdogan sfidează UE și promite să continue forajele în largul Ciprului

Președintele Erdogan sfidează UE și promite să continue forajele în largul Ciprului
scris 23 aug 2019

Președintele Recep Tayyip Erdogan a protestat joi împotriva recentelor sancțiuni pe care UE le-a impus Turciei pentru activitățile ilegale de forare a zăcămintelor de gaze în largul Ciprului și a promis că prospecțiile în regiune vor continua, informează AFP.

"UE, care a anunțat așa-numitele măsuri, ... nu ne face rău nouă ci sieși", a afirmat Erdogan într-o conferință de presă televizată, desfășurată la Ankara, scrie Agerpres.

CONFIRMARE FOTO Lanțul Burger King a lansat planul de relansare pe piața din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Lanțul Burger King a lansat planul de relansare pe piața din România

"Continuăm activitățile de explorare și vom continua să o facem cu o hotărâre neclintită", a adăugat șeful statului turc.

Bruxelles a adoptat la jumătatea lunii iulie o serie de măsuri politice și financiare vizând sancționarea continuării forajelor pe care Turcia le realizează în mod ilegal în apele teritoriale ale Ciprului, în pofida avertismentelor primite.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
erdogan
cipru
turcia