Rusia se gândește ce va face cu fabrica Renault din Moscova. Luca de Meo avertizează despre consecințele plecării definitive

Rusia se gândește ce va face cu fabrica Renault din Moscova. Luca de Meo avertizează despre consecințele plecării definitive
scris 25 mar 2022

Renault a anunțat că își suspendă activitatea în uzina proprie, aflată în apropiere de Moscova, ca urmare a presiunilor politice venite pe fondul războiului din Ucraina. Imediat, Rusia a anunțat că va decide, peste o săptămână, ce va face cu uzina.

Luca de Meo, CEO al Renault Group, a transmis un mesaj angajaților companiei prin care le explică de ce o plecare definitivă a Renault din Rusia ar genera probleme foarte mari companiei, aflată într-un moment dificil, de restructurare a activităților și revenire pe profit. Șeful Renault a spus că va fi generată o situație foarte complexă pentru companie, în cazul unei ieșiri definitive din Rusia, și că o revenire ar fi dificilă.

Piața auto în Europa: VW Golf a revenit pe locul 1, Dacia Sandero pe 3. Noul model Jogger a depășit deja Logan CITEȘTE ȘI Piața auto în Europa: VW Golf a revenit pe locul 1, Dacia Sandero pe 3. Noul model Jogger a depășit deja Logan

Renault a anunțat că a decis, în Consiliul de Administrație, să suspende toate activitățile uzinei Renault. În același timp, nu a fost luată nicio decizie referitoare la AvtoVAZ, companie deținută de un holding în care Renault are circa 70% din acțiuni.

Autoritățile din Rusia au reacționat imediat la anunțul Renault și au transmis că vor lua o decizie privind viitorul fabricii săptămâna viitoare. Uzina este fosta Avtoframos, cumpărată și modernizată de Renault. Anterior, aici s-au produs celebrele automobile Moskvici. Vladimir Putin declarase anterior că toate activele companiilor care vor pleca din Rusia vor fi naționalizate.

Istoria Renault și Dacia, în Rusia: Cum a forțat Vladimir Putin grupul Renault să „naționalizeze” AvtoVAZ CITEȘTE ȘI Istoria Renault și Dacia, în Rusia: Cum a forțat Vladimir Putin grupul Renault să „naționalizeze” AvtoVAZ

Renault a transmis, împreună cu anunțul privind suspendarea activităților în uzina din Moskova, că valoarea proprietăților și activelor din Rusia se ridică la 2,2 miliarde de euro. În urma suspendării activității, compania a anunțat de asemenea că-și ajustează performanțele prevăzute pentru 2022.

Președintele Franței, Emanuel Macron, a declarat că respectă decizia Renault și că nu are nimic împotriva continuării activității, dacă nu este vizată de restricțiile decise de Uniunea Europeană. Guvernul Franței este cel mai mare acționar al Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina renault rusia
luca de meo
dacia renault lada