Ludovic Orban nu e sigur că vor crește pensile cu 40% din septembrie. Alocațiile dublate doar dacă sunt bani

Ludovic Orban nu e sigur că vor crește pensile cu 40% din septembrie. Alocațiile dublate doar dacă sunt bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2020

Primul ministru Ludovic Orban spune că își dorește majorarea pensiilor și alocațiilor pentru copii, însă nu va lua decizii care să afecteze economia pe termen lung. Declarația este întărită de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu pentru HotNews.ro, preluat de News.ro că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică. Premierul a precizat însă că își dorește aceste creșteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”.

Urmărește-ne și pe Google News

”Premierul României a făcut o declarație pe care o susțin 100%”, a declarat imediat după aceasta ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. “Dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, ca în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din cheltuielile curente sunt salarii și asistență socială. În plus, dublarea alocațiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare-venituri mai mari decât cele bugetate și/sau reduceri de cheltuieli”, afirmă ministrul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Referitor la dublarea alocațiilor, amânată la ultima ședință de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară, tocmai pentru a fist găsite fondurile necesare, premierul Orban a afirmat în aceeași intervenție: ”E cert că le creștem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”. El a calificat legea de dublare a alocațiilor drept ”o răzbunare a PSD”.

EXCLUSIV Finanțele vor să schimbe conducerea CEC și Eximbank în mijlocul mandatului, misiune complicată. CEC va raporta cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani, cu profit net de 400 milioane lei și creșteri de două cifre pe toate liniile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele vor să schimbe conducerea CEC și Eximbank în mijlocul mandatului, misiune complicată. CEC va raporta cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani, cu profit net de 400 milioane lei și creșteri de două cifre pe toate liniile

De evoluția economică depinde și majorarea pensiilor. Întrebat dacă acestea vor crește cu 40% din septembrie Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”. „Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reușim să asigurăm un trend economic solid, o crește eco consolidată, să relansăm investițiile să îmbunătățim colectarea”, a explicat premierul.

„Vom crește pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung Vom crește și alocațiile, vom încerca să asigurăm o creștere cât mai mare. (...) Sper să nu vină și o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a adăugat Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
guvern
ludovic orban