VIDEO Marcel Vela: Nu va exista o limită teritorială pentru deplasări, după 15 mai

VIDEO Marcel Vela: Nu va exista o limită teritorială pentru deplasări, după 15 mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmă că după 15 mai oamenii vor putea ieși din localitate, "fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ", și nu vor mai avea nevoie să completeze declarații pe propria răspundere. "Nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane și în consecință nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa", explică Vela.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Am decis următorul lucru: puteți să mergeți, să părăsiți localitatea, fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ. Așadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane și în consecință nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa", a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, răspunzând unor întrebări, scrie News.ro.

El i-a răspuns unui alt bărbat că poate merge "la iarbă verde" în afara localității, cu respectarea regulilor de distanțare.

EXCLUSIV Decizie la Guvern - restaurantele vor fi deschise în 3 etape CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Decizie la Guvern - restaurantele vor fi deschise în 3 etape

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declarațiilor pe proprie răspundere pentru că se așteaptă la o "responsabilitate la fel ca și până acum din partea cetățenilor".

Întrebat dacă se va redeschide municipiul Suceava, Vela a afirmat: "Decizia nu este la mine, ca ministru al Afacerilor Interne, sau la nivelul guvernamental, decizia va fi la specialiștii în epidemiologie și în tot ce ține de oprirea răspândirii noului coronavirus, adică există un grup tehnico-științific ce lucrează în subordinea CNSSU care, împreună cu INSP, vor evalua tot ceea ce ține de evoluția bolii, de statistica înregistrată în Suceava și de perspectiva ridicării acestei carantine pentru Suceava".

Vela a spus că așteaptă și el ridicarea carantinei, sperând ca evoluția să permită acest lucru după a doua etapă de relaxare.

De asemenea, întrebat fiind când se vor relua zborurile și dacă se va sta în carantină instituționalizată la întoarcerea din Marea Britanie, Vela a explicat că zborurile între România și alte țări se vor relua în funcție de situația din țara respectivă.

"Anglia pentru moment este în zona roșie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veți mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roșie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susțin că se pot opri cât mai eficient infecțiile cu coronavirus în rândul cetățenilor care locuiesc în România", a afirmat Vela.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel vela
stare de urgenta