Cîțu: Deficitul pentru anul 2020 crește semnificativ. Companiile cu activitate să plătească la buget contribuțiile

Cîțu: Deficitul pentru anul 2020 crește semnificativ. Companiile cu activitate să plătească la buget contribuțiile

Inquam Photos/Octavian Ganea

scris 6 apr 2020

Principalele ministere care vor beneficia de fonduri suplimentare la prima rectificare bugetară vor fi cele ale Muncii și Sănătății, în ciuda scăderii veniturilor în această perioadă ca urmare reducerii activității economice, a arătat luni ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta a repetat apelul la companiile care au venituri și activitate să achite obligațiile bugetare, în condițiile în care Ministerul Fnanțelor va rambursa TVA în cel mai scurt timp posibil.

Cîțu a precizat că va fi suplimentat bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puțin 1 miliard de lei, iar bugetul pentru șomajul tehnic și alte forme de ajutor va fi suplimentat cu cel puțin 7 miliarde de lei. 

”Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor, și veți vedea cât înseamnă în momentul în care vom publica rectificarea bugetară, dar și o scădere a veniturilor, pentru că foarte multe companii au fost închise și asta înseamnă că deficitul pentru anul 2020 crește semnificativ”, a arătat ministrul Finanțelor.

ANOFM a primit solicitări de șomaj tehnic de la 34.000 de companii, pentru 300.000 de angajați. PFA și DDA - 35.000 de cereri CITEȘTE ȘI ANOFM a primit solicitări de șomaj tehnic de la 34.000 de companii, pentru 300.000 de angajați. PFA și DDA - 35.000 de cereri

El a adăugat că o creștere semnificativă a deficitului înseamnă și o finanțare mult mai complicată pentru această perioadă.

”Am mai spus și repet: companiile care au astăzi activitate și pot să plătească la buget venituri, contribuții, ar trebui să o facă pentru că noi vom transmite înapoi în economie acești bani foarte repede”, a afirmat Cîțu, amintind că pentru luna martie suma de TVA rambursată a fost dublată, iar în aprilie rambursarea TVA va fi făcută cu control ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
citu
deficit
buget
rectificare
companii
plata