Decizie: Concediu de odihnă suplimentar pentru anumite femei. Măsura intră în vigoare imediat

Decizie: Concediu de odihnă suplimentar pentru anumite femei. Măsura intră în vigoare imediat
scris 18 apr 2019

Angajatorii vor fi obligați să acorde un concediu de odihnă suplimentar și plătit angajatelor care urmează o procedură de fertilizare ”in vitro”. Concediul va fi de 3 zile, în două etape, și va trebui justificat prin scrisoare eliberată de medicul specialist. Măsura, anunțată anterior de Profit.ro, a fost aprobată joi de Guvern prin ordonanță de urgență și va intra în vigoare imediat după publicarea ordonanței în Monitorul Oficial.

Conform ordonanței de urgență aprobate de Executiv, concediul de odihnă suplimentar va consta în 1 zi la data efectuării puncției ovariene și în alte 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului.

Pentru a beneficia de concediu, angajatele trebuie să adauge la cererea de concediu o scrisoare medicală eliberată de medicul specialist.

Decizie: Concediu de odihnă suplimentar pentru anumite femei. Măsura intră în vigoare imediat

Guvernul arată că măsura, necesară pentru prevenirea declinului demografic, este complementară proiectului ”O șansă pentru cuplurile cu infertilitate”, derulat de Consiliul General al Municipiului București.

Proiectul derulat de primăria Capitalei prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de 13.800 lei/cuplu infertil din București cu indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Pentru perioada iunie 2018-decembrie 2019, bugetul alocat proiectului este de 13,8 milioane lei, sumă de care pot beneficia 1.000 de femei. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
concediu
odihna. suplimentar
femei
in vitro
fertilizare
angajatori
ordonanta