Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice intră de astăzi în controlul Fiscului

Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice intră de astăzi în controlul Fiscului
scris 31 iul 2017

Dezvoltatorilor imobiliari persoane fizice sunt verificați de astăzi de Fisc dacă au declarat corect banii obținuți din vânzarea proprietăților imobiliare. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le-a transmis acestora, la jumătatea lunii trecute, atenționarea că au obligația să declare până la 30 iulie aceste venituri, urmând ca de astăzi să fie verificați prin inspecții fiscale în baza analizei de risc. Conducerea Fiscului a avut și o întrevedere cu reprezentanții Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, pe care i-a notificat referitor la această obligație a dezvoltatorilor.

"În urma unei analize de risc efectuate de ANAF, s-a constatat că există nenumărate situații în care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vânzarea proprietăților imobiliare, din patrimoniul personal, în condițiile în care aceștia erau obligați la plata impozitului pe venitul din proprietăți imobiliare din patrimoniul afacerii, așa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit - Venituri din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal", a transmis atunci ANAF.

Fiscul îl execută din nou pe românul cu cele mai mari datorii la stat. Îi vinde zeci de apartamente și 700 de spații de parcare CITEȘTE ȘI Fiscul îl execută din nou pe românul cu cele mai mari datorii la stat. Îi vinde zeci de apartamente și 700 de spații de parcare

Astfel, contribuabilii persoane fizice au fost invitati să-și clarifice situația fiscală referitoare la declararea și plata impozitului pe veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerii până la 30 iulie 2017. După această dată, acești contribuabili persoane fizice sunt supuși inspecției fiscale, în baza analizei de risc efectuate.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
dezvoltatori imnobiliari
notari
imobiliare
impozit pe venit