Guvernul discută astăzi rambursarea TVA cu control ulterior și prelungirea termenului de depunere a situațiilor anuale

Guvernul discută astăzi rambursarea TVA cu control ulterior și prelungirea termenului de depunere a situațiilor anuale
scris 9 apr 2020

Guvernul analizează în ședința de astăzi reglementarea rambursării TVA cu control ulterior pe perioada stării de urgență și prelungirea până la 31 iulie 2020 a termenului de depunere a situațiilor anuale. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat în ședința Guvernului măsurile, incluse într-un proiect de ordonanță cu măsuri fiscal-bugetare. 

"Reglementăm rambursarea TVA cu control ulterior pe perioada stării de urgență. Luna trecută am rambursat 4 miliarde de lei, iar luna asta vom vedea cât rambursăm, ca să aibă companiile acces mai rapid la lichidități. Propunem prorogarea termenului de depunere a situațiilor financiare anuale pentru anul 2019. Prelungim până la 31 iulie 2020, inclusiv", a spus Cîțu.

Rambursarea rapidă a TVA este unul dintre instrumentele pe care Guvernul vrea să le folosească pentru a susține mediul de afaceri cu lichiditate în această perioadă. În trecut, rambursările de TVA aveau, în unele cazuri, întârzieri semnificative.

Implementarea noului mecanism de rambursare a TVA a fost anunțată de la mijlocul lunii martie, planul la momentul respectiv fiind implementarea începând cu 1 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
rambursari
firme
buget
situatii contabile