Ministrul Finanțelor: Deficitul bugetar estimat pentru 2018 este de 2,96% conform ESA

Ministrul Finanțelor: Deficitul bugetar estimat pentru 2018 este de 2,96% conform ESA
scris 18 oct 2017

 

Proiecția bugetară pentru 2018 permite un deficit bugetar de 2,96%, conform metodologiei ESA, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, care a precizat că în proiecța bugetului de stat pentru anul viitor sunt prevăzute și sumele necesare aplicării legii salarizării.

”După cum am precizat de mai multe ori, există bani pentru construcția bugetară în 2018. Mai mult decât atât, proiecția bugetară care e deja realizată pe buget, proiecția de buget ne dă posibilitatea să ne încadrăm în 2,96% pe ESA deficit”, a afirmat Ionuț Mișa.

Split TVA, doar pentru firme în insolvență sau rău-platnice, impozitul pe venituri scade la 10%. Tăriceanu nu promite că impozitul pe dividende va mai fi eliminat CITEȘTE ȘI Split TVA, doar pentru firme în insolvență sau rău-platnice, impozitul pe venituri scade la 10%. Tăriceanu nu promite că impozitul pe dividende va mai fi eliminat

Ministrul Finanțelor a ținut să infirme astfel declarații ale liderilor sindicali, care au susținut că Guvernul le-a comunicat că legea salarizării nu va putea fi aplicată în lipsa transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

”Indiscutabil că au fost prevăzute și sumele aferente Legii salarizării. Deci nu avem nicio problemă din punct de vedere al finanțării nici la nivelul Ministerul de Finanțe, nici la nivelul Guvernului de a nu avea capacitatea să finanțeze proiectele pe care le are deja în desfășurare”, a susținut ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit
buget
finante
salarizare
contributii
guvern