Statele Unite ar putea impune taxe vamale suplimentare pentru mașinile de spălat Samsung și LG

Statele Unite ar putea impune taxe vamale suplimentare pentru mașinile de spălat Samsung și LG
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2017

Comisia pentru Comerț Internațional din Statele Unite a recomandat marți introducerea unor taxe vamale suplimentare pentru mașinile de spălat Samsung și LG, pentru a împiedica producătorii sud-coreeni să inunde piața cu produse ieftine, măsură care ar proteja producătorul american de aparatură electrocasnică Whirlpool, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit comisiei, Statele Unite ar trebuie să impună taxe graduale pe importurile de mașini de spălat mari destinale locuințelor, peste un prag de 1,2 milioane de unități pentru fiecare dintre producători, în următorii trei ani. Taxele ar trebui să pornească de la 50% în primul an și să coboare la 40% în al treilea an, scrie News.ro.

În urma informației, acțiunile Whirlpool, companie care a solicitat deja autorităților să ia măsuri pentru limitarea importurilor, au urcat cu peste 2,6%.

Președintele american Donald Trump va lua o decizie în urma acestei recomandări până la începutul anului viitor.

Senatorii dau verde unui proiect de lege care limitează dobânda percepută de comercianți și IFN-uri la 50% pe an peste dobânda legală CITEȘTE ȘI Senatorii dau verde unui proiect de lege care limitează dobânda percepută de comercianți și IFN-uri la 50% pe an peste dobânda legală

În luna octombrie, comisia a ajuns la concluzia că creșterea importurilor de mașini de spălat afectează producătorii interni, dar nu a constatat că responsabile ar fi mașinile de spălat provenite din Coreea de Sud, care sunt deja supuse unor taxe anti-dumping.

Parlamentari din Carolina de Sud, unde Samsung construiește o fabrică, au scris comisiei pentru a cere ca măsurile să nu fie prea severe.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
samsung
lg