ULTIMA ORĂ Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului. Autoritățile locale pot decide în continuare alte scutiri

ULTIMA ORĂ Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului. Autoritățile locale pot decide în continuare alte scutiri
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 1 oct 2020

Scutirea de la plata impozitului specific va fi prelungită până la finele anului 2020, iar autoritățile locale vor avea posibilitatea până la 1 decembrie să dispună scutirea impozitului pe clădiri și a taxei de ocupare a domeniului public pentru anul în curs.

Urmărește-ne și pe Google News

De ce este improtant: Guvernul a stabilit anterior scutirea de la plata impozitului specific, pentru industria HoReCa, în anul fiscal 2020, pentru o perioadă de 90 zile, complementar perioadei în care aceasta a fost afectată de restricții.

Ministerul Finanțelor Publice va promova în Guvern o ordonanță de urgență prin care scutirea de la plata impozitului specific, prevăzută pentru starea de ugență, va fi prelungită până la 31 decembrie, a anunțat ministrul de resort, Florin Cîțu.

Cîțu: Lucrăm la un nou mecanism de eșalonare la plată, în formă simplificată, pe 12 luni, pentru firmele care au amânat obligațiile fiscale în baza facilității care expiră pe 25 octombrie CITEȘTE ȘI Cîțu: Lucrăm la un nou mecanism de eșalonare la plată, în formă simplificată, pe 12 luni, pentru firmele care au amânat obligațiile fiscale în baza facilității care expiră pe 25 octombrie

Conform proiectului de ordonanță de urgență, încă în lucru și care ar urma să fie aprobată de Executiv săptămâna viitoare, va fi prelungită până la 1 decembrie și posibilitatea ca autoritățile locale să adopte hotărâri de reducere taxei și impozitului pe clădări cu 50% din impozitul pe 2020. Totodată, contribuabili vizați vor putea solicita cereri de aprobare a reducerii până la 15 decembrie.

În schimb, un proiect de lege avansat în Parlament propune ca firmele și angajații din industria HoReCa ar urma să aibă o scutire de impozite pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022.

De asmenea, PSD, în frunte cu liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a întregistrat la Parlament un proiect legislativ prin care propune mai multe măsuri pentru stimularea activității și reducerea efectelor crizei Covid-19 în sectorul de turism, prin eșalonarea impozitului pe salarii, scutirea temporară de TVA, finanțarea de la buget a voucherelor de vacanță în cazul tuturor angajaților, respectiv amânarea returnării de agenții a sumelor încasate ca avans la pachete turistice. Social-democrații propun și un program de acordare a unui ajutor nerambursabil și de garantare de către stat a creditelor pentru investiții în domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
horeca
impozit
specific
scutire
an
final
31 decembrie
autoritati
local
taxa
caldire
ocupare
spatiu
guvern
ordonanta
finante
citu