Uniunea Europeană va da statelor membre o mai mare libertate în a reduce TVA

Uniunea Europeană va da statelor membre o mai mare libertate în a reduce TVA
scris 17 ian 2018

Statele membre ale Uniunii Europene vor obține o mai mare libertate în a introduce o cotă de TVA redusă sau chiar să elimine complet TVA la anumite produse, potrivit unui proiect de lege consultat de Reuters având drept scop reformarea modului centralizat în care este stabilită Taxa pe Valoarea Adăugată în UE.

Fabrica Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, cea mai mare unitate de pielărie și încălțăminte din regiune în anii \'80, a intrat în insolvență. Terenurile fabricii, de 10.000 de metri pătrați, atractive pentru dezvoltatori imobiliari CITEȘTE ȘI Fabrica Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, cea mai mare unitate de pielărie și încălțăminte din regiune în anii '80, a intrat în insolvență. Terenurile fabricii, de 10.000 de metri pătrați, atractive pentru dezvoltatori imobiliari

Conform propunerii CE, statele membre UE vor putea să perceapă TVA zero la o gamă largă de produse, eliminând actuala interdicție care există în prezent cu privire la produsele scutite de TVA, interdicție care a fost contestată de unele state membre. Cotele reduse sau zero de TVA se vor aplica tuturor produselor, exceptând celor care sunt în mod expres excluse, cum sunt combustibilii, alcoolul sau țigările.

În schimb, statele membre UE vor trebui să mențină în continuare o medie ponderată a TVA de cel puțin 12% și să aplice o cotă redusă doar pentru un număr limitat de produse, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
uniunea europeana