Prin vară, chiar când au deschis cafeneaua-bistrou, un cetățean ce părea să fie stăpânul stabilimentului m-a dat afară din localul lui. Dacă era chiar patronul, înseamnă că e bărbatul încântătoarei făpturi despre care voi scrie mai jos. Atunci mi-am zis că nu voi mai trece pe la ei, însă curiozitatea a fost mai tare decât orgoliul…
În vreo 8 ore. Cam atât ar lua să-i explici unui nou venit ce ar trebui să știe, lucrurile importante pentru activitatea lui de chelner, fie el și cu totul străin de meserie, ajuns acolo din întâmplare.
Mă gândesc eu așa acum câteva zile, hai să văd ce mai e și pe la Frudisiac, fiindcă sunt la doi pași de biroul meu, deși eram sigur că nu voi găsi ceva diferit. Nici nu ar avea de ce să schimbe, desigur, știu că le merge foarte bine așa cum sunt.
Casa M60 e un nou restaurant (bistrou, mai bine spus) boem al Capitalei, deschis în septembrie 2018 în Bucureștiul vechi al străzilor Icoanei, Leonida, Domnița Ruxandra, Tunari și Dogarilor. O zonă cu farmecul ei amestecat, cu copii țigani care se joacă cu nonșalanță în mijlocul străzii, printre mașini, cu copii nețigani care fac și ei aceleași lucruri, cu case și copaci bătrâni.
Boema necesită o abordare separată, trebuie construit un întreg sistem pentru asta, care nu există în acest moment, se pare, în România. M-am interesat și prin mediul academic, m-am uitat și pe Internet, cred că nu a mai studiat nimeni boema în ultima vreme, din punct de vedere structurat, științific (sociologic, antropologic etc.), așa că va trebui reinventat tot, pornind chiar de la definiție. Să vedem ce va ieși. Oricum, o să ia multe luni de lucru.