Bayer are cea mai proastă zi la bursă din istorie

Bayer are cea mai proastă zi la bursă din istorie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 nov 2023

Bayer a suferit cea mai mare scădere la bursă din istoria sa, gigantul german din industria farmaceutică pierzând peste 7,5 miliarde de euro din capitalizare după ce a renunțat la un medicament cu un potențial ridicat de vânzări și a fost obligat la plata a peste 1,5 miliarde de dolari într-un proces legat de erbicidul său Roundup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania germană a întrerupt testele avansate pentru medicamentul său experimental asundexian privind prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice la pacienții cu fibrilație atrială, din cauza lipsei de eficacitate. Bayer estimase anterior că noul medicament i-ar putea aduce vânzări de peste 5 miliarde de euro. 

Acțiunile Bayer s-au prăbușit cu peste 21% pe bursa din Frankfurt în debutul tranzacțiilor luni, cel mai abrupt declin de la listare, până la cea mai redusă valoare din 2009. Căderea a șters aproximativ 7,6 miliarde de euro din valoarea de piață a companiei.

EXCLUSIV Celebra familie austriacă Julius Meinl, cu cele mai mari fabrici de ciocolată din România, vrea să intre pe piața hotelieră din București. S-a interesat de achiziția hotelului Ambasador, dar fără rezultat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Celebra familie austriacă Julius Meinl, cu cele mai mari fabrici de ciocolată din România, vrea să intre pe piața hotelieră din București. S-a interesat de achiziția hotelului Ambasador, dar fără rezultat

În jurul orei 14:00 (ora României), acțiunile companiei erau cotate la 33,50 euro, în scădere cu 19,2% față de referința de vineri.

"Asundexianul era perla portofoliului de proiecte al Bayer", a comentat Markus Manns, manager de portofoliu la Union Investment și acționar al companiei farmaceutice, citat de Bloomberg. Manns a adăugat că Bayer ar fi trebuit să găsească un partener cu care să împartă costurile de dezvoltare ale medicamentului, precum și riscurile.

Anunțul privind abandonarea testelor pentru asundexian a venit la două zile după ce un tribunal din Missouri a condamnat Monsato, companie achiziționată de Bayer în 2018 pentru 63 miliarde de dolari, la plata unor despăgubiri de 1,56 miliarde de dolari către trei reclamanți, care susțin că există o legătură între formele de cancer de care suferă și erbicidul Roundup pe bază de glifosat.

Bayer a declarat că va face apel și insistă că produsul este sigur. În urmă cu doi ani, compania a pus deoparte 16 miliarde de dolari pentru a soluționa peste 100.000 de procese privind impactul Roundup asupra sănătății.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
prabusire actiuni bayer
erbicid roundup
glifosat
asudexian