Preț record la floarea soarelui, chiar în perioada de recoltare

Preț record la floarea soarelui, chiar în perioada de recoltare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2020

Zilele acestea, prețul pentru floarea soarelui, în regim CPT Constanța (livrat la Constanța) a fost 1.690 lei/t (410 dolari/t).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit AgroGo, acest preț competitiv este chiar în perioada de recoltare, lucru ce sfidează oarecum tiparele clasice, de preț mai mic în perioada recoltării, aducând astfel un avantaj mare fermierilor care nu au spații de stocare sau nu doresc să mai înmagazineze producția, ci să o livreze direct la recoltare.

Vânzările din retailul nealimentar s-au prăbușit în ultimele două luni. Patronat: Magazinele din mall-uri riscă închiderea sau falimentul pentru că nu mai pot suporta plata chiriilor CITEȘTE ȘI Vânzările din retailul nealimentar s-au prăbușit în ultimele două luni. Patronat: Magazinele din mall-uri riscă închiderea sau falimentul pentru că nu mai pot suporta plata chiriilor

Anul trecut a existat un preț în creștere, însă creșterea semnificativă a fost după ce s-a încheiat treieratul.

Preț record la floarea soarelui, chiar în perioada de recoltare

Aceată cotație poate fi explicată prin raportarea la prețul principalelor produse care sunt în competiție cu floarea soarelui și cu derivatele ei, mai concret uleiul de palmier (palm oil) și soia, unde se observă o creștere constantă a prețului în ultimele luni și prețuri mai bune decât în aceeași perioadă a anului trecut (în special la soia). Astfel, prețul florii soarelui nu e dictat doar de vremea din România, ci mai ales de ce se întâmple pe bursele din Chicago (soia) și Kuala Lampur (în cazul uleiului de palmier).

Momentan, spune AgroGo, nu se văd modificări majore la prețurile futures cu date de livrare mai îndepărtate, la niciunul din aceste produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
floarea soarelui
pret